Į Singapūrą krepšininkai vyks atostogų nuotaikomis

Dariaus Dikčiaus treniruojama gatvės krepšinio komanda jaunimo olimpinėse žaidynėse Singapūre tikisi kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų, bet spaudimo nejaučia.

Pirmą kartą rengiamose žaidynėse krepšininkai žais 3 prieš 3, todėl 35 metų D.Dikčius neabejoja, kad Singapūre komandos laukia nauja ir įdomi patirtis. Lietuvai jaunimo olimpiadoje atstovaus krepšininkai Martynas Paliukėnas, Mantas Mockevičius, Marijus Užupis ir Rokas Narkevičius.

Treneris pasakojo, kad į Singapūrą ekipa vyksta beveik atostogų nuotaikomis. "Žinoma, kovoti dėl medalių - būtina, tačiau tai yra mano paties iškeltas tikslas", - sakė D.Dikčius.

Pasak  D.Dikčiaus, svarbiausia tokiame turnyre - žaidėjų galimybės rungtyniauti vienas prieš vieną: "Žaidimas bus toks, kaip visada: meti į krepšį, ir tiek. Ypač svarbūs bus krepšininkų asmeniniai sugebėjimai. Bet kokiame turnyre reikia žaisti vienas prieš vieną. Stengiausi atrinkti žaidėjus, kurie sugeba tai gerai daryti."

Vienas ekipos narių M.Paliukėnas tvirtino, kad džiaugiasi turėdamas galimybę atstovauti Lietuvai.

"Man yra didžiulė garbė žaisti už savo šalį. Juo labiau, kad tai pirmosios jaunimo olimpinės žaidynės. Stengsimės užimti kuo aukštesnę vietą, tikiuosi, parvešime medalius. Treniruojamės du kartus per dieną. Tas krepšinis 3 prieš 3, bent jau mums, žaidėjams, nėra jau toks neįprastas. Lietuvoje praktiškai visi turnyrai taip vyksta. Mes jau turime tokios patirties. Priešininkus taip pat žinome ir jų nebijome. Negalima bijoti varžovų", - šypsojosi žaidėjas.

Žaidynės Singapūre vyks rugpjūčio 10-29 dienomis.


Šiame straipsnyje: jaunimo olimpinės žaidynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių