Europos jaunimo pirmenybėse – medalių sausra

Tik Rositai Magelinskaitei, iš nemažo būrio klaipėdiečių, pavyko laimėti Vilniuje surengto Europos jaunimo (iki 22 metų) kiokušin karatė čempionato medalį.

"Shodan" klubo narė bronzos žetoną iškovojo svorio iki 65 kg grupėje, pusfinalyje pralaimėjusi busimajai čempionei Helgai Toth iš Vengrijos.

18-metė R.Magelinskaitė drąsiai stojo į kovą su vyresnėmis varžovėmis. Pirmojoje akistatoje Luko Kubiliaus auklėtinė nugalėjo tauragiškę Juditą Jankauskaitė. Po to akivaizdžia persvara buvo įveikta baltarusė Viktorija Šimanovskaja.

Niekuo „Žemynos“ gimnazijos abiturientė nenusileido H.Toth. Susitikimą teko net pratęsti. Tačiau teisėjai skyrė pergalę Vengrijos sportininkei.

„Šaunuolė Rosita, – džiaugsmo neslėpė L.Kubilius. – Ji spėja gerai mokintis ir sėkmingai pasirodyti aukščiausio lygio varžybose.“

Dvi pergales iškovojo Arnoldas Stanius (iki 75 kg). Trečiame rate nesėkmę patyręs „Shodan“ kovotojas su varžovais pasidalijo 5-8 vietomis.

„Arnoldas pademonstravo stebinantį charakterį. Per antrosios kovos pratęsimą jam lūžo kojos nykštys, tačiau šlubčiodamas sugebėjo įveikti varžovą iš Belgijos ir patekti į ketvirtfinalį, – gyrė auklėtinį L.Kubilius. – Dėl traumos gydytojas A.Staniui neleido kovoti ketvirtfinalyje. O buvo realus pretendentas laimėti medalį“.

Lietuvos sostinėje rungtyniavo 212 sportininkų iš 25 Europos karatė rinktinių.

„Rezultatai galėjo būti ir geresni. Į pirmenybes susirenka vis daugiau atletų. Tad net du laimėti susitikimai negarantavo patekimo į pusfinalį“, – varžybas apibendrino daugkartinis Lietuvos čempionas L.Kubilius.

Anot vieno iš garsiausių šalies karatė kovotojų, Europos pirmenybės jauniesiems Lietuvos sportininkams buvo geras jėgų išbandymas prieš šį mėnesį Klaipėdoje vyksiantį šalies suaugusiųjų čempionatą, kuris į uostamiestį atkeliaus po 4 metų pertraukos.


Šiame straipsnyje: ShodanKarate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių