„Energija“ iš Daugpilio grįžo iškovojusi tik 1 tašką

Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai, Latvijos pirmenybėse šeštadienį tik po pratęsimo 7:8 (3:3, 2:3, 2:1. 0:1) nusileidę Egidijaus Baubos Daugpilio „Latgale“ klubui, sekmadienį buvo sutriuškinti varžovų rezultatu 1:6 (0:4, 0:0, 1:2).

Įvarčių lietus

„Pirmoji tarpusavio dvikova buvo išties reto grožio – daug įvarčių, kieto vyriško žaidimo ir atkaklios kovos iki pat mačo pabaigos. Sekmadienį buvome visai kiti. Galbūt perdegėme", – teigė rezultatyviausias Elektrėnų ekipos žaidėjas Dalius Vaiciukevičius.

Šeštadienį, likus 19 sek. iki akistatos pabaigos, po dviejų mėnesių petraukos į rikiuotę sugrįžęs Justinas Vėželis pelnė išlyginamąjį įvartį ir sukėlė žiūrovų nepasitenkinimo bangą – 7:7.

Visgi per pridėtinį laiką Daugpilio atstovai sugebėjo pasinaudoti elektrėniškių klaida ir Valentinas Kukjanas pelnė pergalę latviams atnešusį įvartį – 8:7.

„Teisėjavimas buvo aukšto lygio. Aišku, arbitrai kažkiek „Latgale“ „patraukė“ į priekį, tačiau lemiamu momentu ištiesė pagalbos ranką mums. Deja, nepavyko per pratęsimą sužaisti tiksliai. Suklydome ir praleidome įvartį. Tačiau juk neturėjome dviejų pagrindinių gynėjų“, – aiškino D. Vaiciukevičius.

Dėl asmeninių aplinkybių į Latviją neišvyko Rolandas Aliukonis bei Tomas Vyšniauskas.

„Energijai“ du įvarčius pelnė Andrėjus Židkovas (09:10 ir 44:40), po vieną – Martynas Šlikas (07:21), Dalius Vaiciukevičius (13:03), Aivaras Bendžius (23:51) ir Sergejus Ivanuškinas (33:00).

E.Bauba nugalėtojams įmušė įvartį (25:32) ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Spjūvis į veidą

Antrą dieną fortūna elektrėniškiams atsuko nugarą ir privertė svečius iš Lietuvos aikštę palikti nuleistomis galvomis – pralaimėta 1:6.

„Pritrūko jaunimo nusiteikimo rungtynėms. Būtent dėl to dvikovos pradžioje praleidome tiek įvarčių. Antrajame ir trečiajame kėliniuose jau žaidėme taip kaip turėtume, tačiau to buvo maža. Treneris turėtų padirbėti su jais, kad ateityje tokie dalykai nepasikartotų. Varžovai puikiai išndaudojo visus savo šanus ir laimėjo“, – dėstė M.Šlikas.

„Latgale“ ledo ritulininkai nuo pat mačo pradžios surengė tikrą vartų šturmą ir pirmajame kėlinyje pelnę 4 įvarčius beveik nusprendė rungtynių baigtį.

Šis šaltas dušas elektrėniškiams nebuvo paskata panaikinti deficitą – žaidėjai pradėjo rungtyniauti  grubiai ir rinko vieną po kitos baudos minutes.

Garbės įvartis

Tačiau garbės įvartį pavyko pasiekti. Pasižymėjo M.Šlikas po tikslių D.Vaiciukevičiaus ir Šarūno Kuliečiaus perdavimų.

E.Bauba prie "Latgale“ šįkart prisidėjo vienu įvarčiu (16:29) ir rezultatyviu perdavimu.

Elektrėnų komanda, po 15 rungtynių turinti 17 taškų, tarp šešių ekipų žengia ketvirta. „Latgale“ su 28 taškais po 18 rungtynių užima trečiąją vietą.

Kitas rungtynes „Energijos“ klubas žais gruodžio 27-28 dienomis Rygoje su vietos „Profs 18“ klubu.


Šiame straipsnyje: energijaledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių