D.Blattas: kauniečiai geru žaidimu nustebino daugelį

"Kaip sekasi?“, - su šypsena pamatęs Krepsinis.net žurnalistą tarė Tel Avivo „Maccabi“ vyriausiasis treneris Davidas Blattas. Amerikietis mūsų šalyje atsidūrė neatsitiktinai. Jau rytoj jo auklėtinių laukia akistata su Kauno „Žalgiriu“.

Vyriausiasis „geltonųjų“ treneris D.Blattas tvirtino, kad jam visada yra malonu grįžti į Lietuvą, nes čia tvyro gera atmosfera bei malonu žaisti krepšinį. Strategas tikisi, kad rytoj bus atkaklus mačas.

- Kokie jūsų prisiminimai iš Lietuvos?

- Buvau daug kartų čia. Jūsų šalyje visada gera atmosfera, puikios sąlygos žaisti krepšinį, mačai būna atkaklūs. Lietuva turi daug gerų krepšininkų. Smagu čia ne tik žaisti, bet stovėti trenerio vietoje.

- Kas laukia rytojaus mače?

- Tiek „Žalgiriui“, tiek „Maccabi“ šis sezonas yra geras. Kauniečiai geru žaidimu nustebino daugelį. Jie demonstruoja labai gerą žaidimą. Laukia sunkus mačas.

- Kurie „Žalgirio“ žaidėjai pavojingiausi?

- „Žalgirio“ gretose yra labai daug gerų krepšininkų. Jie yra stiprūs kaip komanda, o ne individualiai. Taip pat Aco Petrovičius yra puikus strategas. Kiekvienam varžovui „Žalgiris“ yra didelis iššūkis.

- Kuo skiriasi tas „Žalgiris“, kuris žaidė prieš jus pirmajame rate nuo dabartinio?

- Skirtumas yra tik vienas: dabar jie žaidžia namuose, o mes – išvykoje. Namų komanda visada žaidžia daug agresyviau bei laisviau.

- Kauniečiai prieš Sofoklį ketina naudoti dvigubą gynybą.

- Tai nėra naujiena. Visos komandos prieš jį naudoja dvigubą gynybą, tačiau Sofoklis prie to jau įpratęs ir savo užduotis atlieka. Kartais jam pavyksta sužaisti geriau, kartais blogiau.


Šiame straipsnyje: Davidas Blattas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių