D. Motiejūnas: Lietuvos rinktinė titulų siekia visada (interviu)

Hjustono „Rockets“ komandos lietuviui Donatui Motiejūnui šis sezonas – kaip ir pridera, itin banguotas. Tačiau tokia jau naujoko dalia.

D.Motiejūnas sezono pradžioje apskritai beveik negaudavo žaisti ir tūnojo atsarginių suolo gale, buvo blaškomas tarp NBA ir NBDL. Sezono viduryje puolėjo žvaigždė galiausiai suspindo – jis pateko į starto penketą, kurį laiką demonstravo itin gerus rezultatus.

Vis dėlto kiek priblėsęs D.Motiejūnas vėl prisiminė „Rockets“ suolą. Hjustono ekipa žaidžia atkrintamosiose, o mūsų tautietis pirmame mače į aikštę prieš Oklahomos „Thunder“ išbėgo, kai jau viskas buvo aišku. Bet tai padarė sau būdingu stiliumi – per 5 minutes pelnė 5 taškus.

Apie nestabilų debiutinį sezoną D.Motiejūnas kalbėjosi su Prancūzijos žiniasklaida.

– Sezono pradžioje nežaisdavai, o vėliau jau įgijai trenerio pasitikėjimą. Kaip vertini savo sezoną?

– Toks jau mano sezonas. Buvo pakilimų ir nuosmukių. Bet kokiu atveju, manau, kad įrodžiau, jog esu atkaklus. Nenustojau dirbti ir bandyti tobulėti bei niekada nepasidaviau.

– Puikiai pasirodei NBA vasaros lygoje, bet sezono pradžioje „Rockets“ gretose pasireikšti negaudavai. Kaip pavyko tai pakelti?

– Be abejo, buvo sudėtinga. Ypač psichologiškai. Bet, kaip čia sakoma, kas tavęs nenužudo, padaro stipresniu. NBA turi būti psichologiškai stiprus, antraip paskęsi šioje lygoje. O aš bandžiau būti kantrus ir atkakliai įrodinėjau treneriams, kad galiu būti naudingas komandai.

– Ar sunkią sezono pradžią galima laikyti tau skirta „naujokų siena“, kurią reikia perkopti?

– Tiesa. Šį sezoną žaidžiau beveik 50 rungtynių, kai kada – vos po kelias minutes, todėl sunku kalbėti. Bet kai pradėjau žaisti daugiau, ėmiau jausti nuovargį.

– Kaip pavyko iš europietiško krepšinio persiorientuoti į NBA?

– Eurolygoje atrodžiau gerai, bet amerikiečiai to nemato. Į NBA iš Europos atvyksti kaip naujas žaidėjas. Jiems neatrodo, kad Eurolyga yra pajėgi lyga. Pavyzdžiui, Mirza Teletovičius Europoje buvo žvaigždė, tačiau „Nets“ klube dabar yra tik atsarginis. Todėl nesvarbu, koks buvai Senajame žemyne, NBA viską pradedi nuo nulio. Turi įrodinėti, kad esi naudingas ir žinai, kaip žaisti krepšinį.

– Kokie didžiausi Europos ir NBA krepšinio skirtumai?

– Pavyzdžiui, teisėjavimas. Taip pat – kur kas didesnis greitis. Tiesa, manau, kad Europoje labiau leidžia kontaktinį krepšinį. Ypač baudos aikštelėje. O NBA, kai puolantis žaidėjas po krepšiu turi kamuolį, vos gali jį paliesti. Europoje leidžiama daugiau kontakto.

– Ar bendrauji su kitais NBA žaidžiančiais lietuviais – Jonu Valančiūnu ir Linu Kleiza?

– Taip, kartais susiskambiname. Tie santykiai nėra labai glaudūs, bet stengiamės palaikyti ryšį. Visi turėtumėme susimatyti vasarą. Mūsų tikslai yra įprasti – Lietuva visada kovoja dėl titulo. Tai – krepšinio šalis, kurioje lūkesčiai yra tiesiog nenormalūs. Kol kas iš LKF dar niekas su manimi nesusisiekė. Tačiau manau, kad galime suburti jauną ir ambicingą komandą. Bus matyti.

– Dalyvavimas atkrintamosiose jau debiutiniame sezone. Ko tikitės pirmajame etape?

– Tai geras pasiekimas man ir komandai. „Rockets“ trejus metus nežaidė atkrintamosiose. Šis sezonas įrodo, kad klubas juda tinkama linkme. Panašiai, kaip savo žygį link viršūnės prieš trejus metus pradėjo Oklahomos „Thunder“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių