Bėgti su aukštakulniais siūlys ir vyrams

Trijų tūkstančių dalyvių laukiantys tradicinio Vilniaus maratono organizatoriai šiemet renginio svečiams ketina pasiūlyti itin smagią programą.

Septintasis tarptautinis Vilniaus maratonas sostinėje vyks rugsėjį. Pasak organizatorių, bėgikų šventė šiemet truks mažiausiai dvi dienas, be to, ieškoma galimybių maratoną sujungti su festivalio „Sostinės dienos“ programa.

„Šių metų Vilniaus maratonas bus ne paprastas bėgimas, o renginių maratonas“, - žadėjo viešosios įstaigos „Tarptautinis maratonas“ direktorius Evaldas Martinka.

Renginio svečių lauks ne tik tradicinės maratono, pusės maratono ir mažojo maratono (4,2 km) distancijos, bet ir įmonių darbuotojų estafetės, mokinių varžybos, padavėjų bėgimas. Organizatoriai viliasi, kad dėmesio sulauks 200 m bėgimas su aukštakulniais bateliais, kuriame jėgas siūloma išmėginti ir vyrams.

„Esame už lygias galimybes ir teises“, - juokėsi E.Martinka.

Maratono metu taip pat vyks riedučių lenktynės, šachmatų, žvejų ir virvės traukimo varžybos, svečių laukiama tradicinėje mugėje Gedimino prospekte. Katedros aikštėje planuojama surengti šuolių į aukštį turnyrą, kuriame turėtų susirungti pajėgiausios šalies šuolininkės Karina Vnukova ir Airinė Palšytė bei daugiakovininkės Austra Skujytė ir Viktorija Žemaitytė.

Kartu su Vilniaus maratonu vyks Lietuvos ilgų nuotolių bėgimo pirmenybės, todėl Vilniuje laukiama daugumos pajėgiausių šalies stajerių. Tikimasi, kad moterų varžybose dalyvaus 2006 m. pusės maratono distancijoje triumfavusi Rasa Drazdauskaitė bei maratono rekordą 2008 m. užfiksavusi Diana Lobačevskė. Abi šios sportininkės turėtų vykti į Europos lengvosios atletikos čempionatą Barselonoje.

Iš viso organizatoriai viliasi sulaukti maždaug 3000 dalyvių iš 30 valstybių. Vasarį prasidėjus registracijai į Vilniaus maratoną, paraiškas pateikė jau per 300 žmonių iš 10 šalių. Daugiausiai užsieniečių turėtų atvykti iš kaimyninės Lenkijos.

Registracijos mokestis maratono distancijai šiuo metu siekia 60 litų (pusės maratono - 40 litų, mažojo maratono - 7 litai). Pasak organizatorių, artėjant renginiui mokestis augs. Kiekvienas dalyvis bus apdovanotas specialiais Vilniaus maratono marškinėliais ir atminimo medaliu.

Beje, analogiškas maratonas Rygoje kasmet sutraukia 8-10 tūkst. dalyvių. Pasak E.Martinkos, pasiekti tokį mastą latviams padeda glaudus bendradarbiavimas su Rygos savivaldybe, kurio Vilniuje, anot „Tarptautinio maratono“ direktoriaus dar trūksta.

„Viliamės, kad Vilniaus savivaldybė pamatys tokių sporto renginių teikiamą naudą ir pakeis savo požiūrį“, - pridėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių