BBL: mažasis finalas iš naujo bus žaidžiamas sekmadienį (atnaujinta)

Pasibaigus Baltijos krepšinio lygos (BBL) mačui dėl trečiosios vietos nugalėtojas nepaaiškėjo: "Ventspils" ir "Šiauliai" dar kartą žais sekmadienį.

Atnaujinta. Trečio klubo istorijoje BBL bronzos apdovanojimų komplekto "Šiauliai" kol kas negavo. Šiauliečiai Vilniuje laimėjo rungtynes dėl trečiosios vietos 84:83 (20:23, 14:19, 17:22, 33:19) prieš "Ventspils" ekipą, tačiau latviai užginčijo mačo rezultatą. BBL nusprendė, kad komandos turės iš naujo peržaisti rungtynes.

Likus žaisti 9 sek. iki mačo pabaigos, "Šiauliai" atsiliko nuo varžovų 82:83 ir rengė paskutiniąją ataką. Derricko Low metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė, bet paskutinę akimirką ranką kyštelėjo ir kamuolį sulig finaline sirena pataisė Vytautas Šarakauskas. Rungtynių arbitrai įskaitė du taškus, ir "Šiauliai" iškovojo pergalę 84:83.

Nors mačo vyriausiasis teisėjas iš Estijos pasirašė rungtynių protokolą ir užfiksavo, pagal varžybų reglamentą, nebekeičiamą rezultatą, BBL atstovai nusprendė jo neskelbti ir atšaukė iš karto po rungtynių turėjusią vykti bronzos medalių įteikimo ceremoniją dėl "Ventspils" protesto.

Latviai, remdamiesi vaizdo įrašu, pateikė protestą, tvirtindami, kad V.Šarakauskas kamuolį lietė jau pasibaigus rungtynių laikui. Nors BBL reglamente nėra numatyta vaizdo peržiūros galimybė, lyga pripažino, kad V.Šarakausko metimas buvo atliktas pasibaigus rungtynių laikui. Antrosios rungtynės turėtų vykti sekmadienį "Lietuvos ryto" arenoje Vilniuje.

Rungtynių eiga. „Ventspils“ krepšininkai kontroliavo žaidimą nuo pat mačo pradžios. Pirmajame kėlinyje latvių persvarą buvo šoktelėjusi iki 8 taškų (6:14), tačiau „Šiauliai“ paskutiniosiomis kėlinio minutėmis sumažino deficitą - 20:23.

Armandas Škelė iniciavo dar vieną savo komandos spurtą, po kurio latviai buvo įgiję dviženklę persvarą (33:22). Nors šiauliečiai kelis kartus buvo priartėję prie varžovų, bet ilsėtis komandos išėjo vis dar esant apčiuopiamam „Ventspils“ pranašumui - 34:42.

Antroje rungtynių dalyje „Šiauliams“ toliau nesisekė vytis oponentų iš Latvijos. Po puikių rungtynių penktadienį, kai šiauliečiai BBL pusfinalyje tik paskutiniosiomis sekundėmis nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“, komanda atrodė iki galo neatsigavusi, ir „Ventspils“ po trijų kėlinių pirmavo 51:64.

Vis dėlto paskutiniajame ketvirtyje "Šiauliai" sukaupė jėgas. Likus žaisti tris minutes, lemiamas šturmas padėjo šiauliečiams pasivyti varžovus (74:76). Netrukus priekyje buvo jau "Šiauliai", kurie paskutinę rungtynių minutę pradėjo turėdami dviejų taškų pranašumą (80:78).

60 rungtynių sekundžių padovanojo mačo žiūrovams ne vieną įspūdingą akimirką. Likus 9 sek. Janis Strelniekas pataikė neįtikėtiną tritaškį su Arvydo Šikšniaus pražanga ir suteikė savo komandai vieno taško persvarą (82:83). Tačiau latvio baudos metimas skriejo pro šalį, ir šiauliečiai pakilo į lemiamą ataką, kuri baigėsi kontroversišku V.Šarakausko dvitaškiu.

Rezultatyviausi žaidėjai. "Šiauliai": V.Šarakauskas (12 atk. kam.) 21, D.Low 18, M.Žukauskas 15, D.Gailius 13, M.Kuzminskas 6, A.Šikšnius 5, R.Grafas 4, V.Pauliukėnas 2.

"Ventspils": M.Jurevicus 18, J.Strelniekas ir A.Škelė - po 16, M.Kedzo 14, R.Zakis 7, D.Meieris ir D.Bertanas - po 6.


Šiame straipsnyje: BBLŠiauliaiVentspils

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių