Auksinė Simona: “Šiąnakt nepavyko užmigti”

Pasaulio dviračių treko čempionatą keirino rungtyje pelnytu aukso medaliu užbaigusi Simona Krupeckaitė teigė, jog pergalei ją įkvėpė vyras.

“Jaučiuosi nuostabiai. Paskutinę čempionato dieną iškovotas aukso medalis buvo išsvajotas, nors ir negaliu pasakyti, kad netikėtas. Dėl to medalio vyko tikras sportininkų karas, kuris pareikalavo didžiulių pastangų. Noriu padėkoti savo vyrui Dmitrijui Leopoldui - buvau labai pavargusi, bet jis mane nuteikė tokiai kovai“, - neslėpdama plačios šypsenos kalbėjo S.Krupeckaitė.

Iki keirino varžybų Lietuvos rinktinės lyderė ir geriausia praėjusių metų šalies sportininkė pelnė dar tris apdovanojimus: sidabrą 500 m atskiro starto lenktynėse bei bronzos medalius individualaus ir komandinio (su Gintare Gaivenyje) sprinto rungtyse.

- Keirino rungtis įtraukta ir į olimpinę programą. Turbūt ji jums palanki?

- Taip, šį sezoną jau antrą kartą keirino varžybose iškovoju medalį. Varžovės tikrai yra stiprios, bet dirbame teisinga linkme. Tikėkimės, taip bus ir toliau.

- Įgyvendinote visus uždavinius, kuriuos sau kėlėte prieš pirmenybes?

- Visada važiuoju galvodama apie aukščiausias vietas. Bet niekada negaliu pasakyti, kad esu pasiruošusi visu šimtu procentų. Galbūt tik pernai, kai pagerinau pasaulio rekordą (500 m atskiro starto lenktynių - red. past.), žinojau, kad turiu tai padaryti. Bet tuomet aš kovojau su laiku, o varžytis su konkurentėmis yra visai kas kita. Privalai dėl pergalės kautis dantimis ir nagais.

- Šiąnakt ramiai miegojote?

- Beveik nemiegojau - kažkodėl nepavyko užmigti.

- Ką veiksite dabar?

- Reikės šiek tiek pailsėti - kiek treneris leis.


Šiame straipsnyje: dviračių sportasKrupeckaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių