„Atletas“ atnaujina veiklą ir nori grįžti į LKL

„BC Kauno Atletas“ kitą sezoną ketina dalyvauti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybose. Kauniečiai lygai pateikė dokumentus apie atsikuriančią ekipą.

Ši komanda bus suburta 2008-2009 metais žaidusios „Aisčių“ ekipos pagrindu. Pernai „Aisčiai“ ir tuometinis „Kauno Triobet“ susijungė į vieną komandą, pasivadinusią „Aisčiais“. Tada „BC Kauno Atletas“ įšaldė savo narystę LKL.

Tačiau susijungusią ekipą draskė vidiniai nesutarimai ir vos pasibaigus sezonui klubo dalininkai vėl išsiskyrė.

Birželio pradžioje vykusiame LKL posėdyje nuspręsta, kad „BC Kauno Atletas“ turi iki liepos 1 dienos atnaujinti narystę arba praras vietą lygoje. Kauniečiai laiku pateikė dokumentus ir tikisi sugrįžti tarp stipriausių Lietuvos komandų.

Posėdyje taip pat buvo nuspręsta, kad atsikūręs „BC Kauno Atletas“ žaistų pereinamąją seriją su Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipa. Tačiau dėl šio sprendimo Laikinosios sostinės vadovai dar ketina pakovoti.

„Kalbėjomės su teisininkais ir manome, kad nėra pagrindo apskritai nežaidusią komandą vadinti paskutine lygos ekipa. Šis klausimas bus pateiktas dar kartą svarstyti lygai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „BC Kauno Atletas“ direktorius Vitalijus Nikiforovas.

Direktorius kol kas neatskleidė, kokie žaidėjai ir treneris bus klube artėjantį sezoną. Manoma, kad ekipai vadovautų Darius Dikčius, dirbęs „Aisčiuose“ 2008-2009 metų sezone.

Jeigu tiek „BC Kauno Atletas“, tiek „Naglis-Adakris“ dalyvaus kito sezono LKL pirmenybėse, komandų skaičius lygoje išaugtų net iki 15.


Šiame straipsnyje: LKLAisčiaiNaglis-Adakris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių