A.Skujytė Austrijoje pasiekė asmeninį septynkovės rekordą

Savaitgalį Austrijoje, Götzio mieste, vykusiose „Hypomeeting“ varžybose Lietuvos daugiakovininkė Austra Skujytė pagerino asmeninį savo rekordą, pasiektą Atėnų olimpinėse žaidynėse. Tačiau to neužteko, kad patektų į pirmąjį trejetuką – sportininkė liko ketvirta.

Ją pralenkė D.Britanijos rekordą pagerinusi Jessica Ennis (6906), pasaulio čempionė rusė Tatyana Chernova (6774) ir asmeninį rekordą pagerinusi ukrainietė Lyudmyla Yosypenko (6501). Iš viso startavo 29-ios sportininkės.

„Savo pasirodymą vertinu labai gerai. Šiose varžybose dalyvavo dauguma pajėgiausių pasaulio daugiakovininkių, todėl pasiektas rezultatas išties džiugina“, - po varžybų sakė A. Skujytė.

Lietuvos atstovei geriausiai sekėsi šuolis į aukštį ir rutulio stūmimas. Pirmoje rungtyje ji pagerino asmeninį rekordą įveikdama 1,91 m aukštį ir buvo penkta, o rutulio stūmime užėmė pirmąją vietą (16,49 m).

Iš viso A. Skujytė surinko 6493 taškus. Atėnų olimpinėse žaidynėse ji buvo surinkusi 6435 taškus.

Dalyvavimą „Hypomeeting“ varžybose Lietuvos lengvaatletė vadina generaline repeticija prieš Londono olimpines žaidines, nes iki jų jau nebedalyvaus oficialiai septynkovėje jau nebedalyvaus.


Šiame straipsnyje: Austra Skujytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių