A.Petrovičius: tokioje grupėje itin svarbios namų rungtynės

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Aco Petrovičius Eurolygos burtų nulemtus varžovus vadina pavojingais, tačiau mato "Žalgirį" kitame etape.

Ketvirtadienį Barselonos mieste ištraukti burtai lėmė, kad Eurolygos reguliariajame sezone A grupėje Kauno „Žalgirio“ komanda grumsis su Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Belgrado „Partizan“ (Serbija), Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija) ir vienais iš atrankinio etapo laimėtojų.

Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavęs Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas burtus įvertino palankiai.

„Mūsų varžovėmis bus net trijų šalių čempionės – „Caja Laboral“, „Partizan“ ir „Asseco Prokom“ komandos laimėjo savo valstybių pirmenybes. „Maccabi“ netikėtai liko antri, tačiau jų patirtis Eurolygoje viską pasako. Nepaisant to, tikrai kausimės dėl patekimo į kitą etapą“, - sakė „Žalgirio“ generalinis direktorius.

Barselonoje viešintis P.Motiejūnas pridūrė, kad kol kas sunku prognozuoti, kurios komandos galėtų būti priskiriamos prie aiškių favoričių.

„Dar nesulaukėme ekipos iš atrankinio etapo. Ten grėsmingiausiai atrodo „Khimki“ komanda, galinti patekti į mūsų grupę. „Maccabi“ ir „Partizan“ klubuose keitėsi treneriai, todėl gali būti, kad šiose ekipose keisis ne tik krepšininkai, bet ir žaidimo stilius. Gdynę paliko keli lyderiai, žiūrėsime, kas užpildys jų vietas“, - varžovus analizavo P.Motiejūnas.

Eurolygos burtus „Žalgirio“ interneto svetainei pakomentavo ir naujasis komandos vyriausiasis treneris Aco Petrovičius.

„Neatsiginu nuo serbų žurnalistų skambučių, kurie klausinėja apie būsimas „Partizan“ ir „Žalgirio“ dvikovas. Skambina kas minutę“, - juokaudamas pokalbį pradėjo A.Petrovičius.

- Treneri, kaip vertinate burtų rezultatus?

- „Žalgiris“ pateko į tikrai stiprią grupę. Nors varžovų niekas negali rinktis, tačiau rungtyniausime su Ispanijos čempionais, kurie finalo serijoje 3:0 įveikė Eurolygos nugalėtojus "Barcelona". Tai bus didžiulis iššūkis. Iš antrojo krepšelio mums tekęs „Maccabi“ klubas ganėtinai keičiasi, kai ten treneriu tapo Davidas Blattas. Tokia pati padėtis ir „Partizan“ komandoje, bet jie įrodė, kad yra stiprūs patekdami į Eurolygos finalinį ketvertą bei laimėdami Adrijos lygos ir Serbijos čempionatus. Praėjusiame sezone „Asseco Prokom“ pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, todėl mūsų varžovais bus keturios iš aštuonių stipriausių praėjusio sezono komandų.

- Kaip manote, kuri komanda turi realiausias galimybes prisijungti prie A grupės iš atrankinio etapo?

- Mano nuomone, akivaizdžiai išsiskiria Maskvos srities „Khimki“. Žiūrint, kiek pinigų jie meta į kito sezono komplektaciją, jie tampa tikrais favoritais. Matosi, kad „Khimki“ iš anksto planuoja nušluoti kitas atrankoje dalyvausiančias komandas.

- Dažnai sakoma, kad Eurolygoje svarbu iškovoti visas pergales namuose ir bent kartą laimėti išvykoje. Ar tai bus svarbus faktorius?

- Neabejotinai. Būtent A grupės komandos pasižymi ypatingais savo komandų fanais. Belgrade ir Tel Avive niekas neatsimena, kada per Eurolygos rungtynes arenose buvo bent viena tuščia vieta. Puikus palaikymas ir Vitorijoje. Žinoma, niekuo nenusileidžia ir Kauno „Žalgirio“ sirgaliai. Tikiu, kad jie bus svarbus koziris, padėsiantis mums kautis kito sezono Eurolygoje.

- „Žalgiris“ pirmą kartą Eurolygoje susigrums su Belgrado „Partizan“ krepšininkais. Jums, kaip serbui, turbūt bus lengviau ruoštis žaisti prieš pažįstamą komandą?

- Kai dirbau Serbijoje, man daug kartų teko susidurti su „Partizan“ komanda. Tiesa, juos dešimt metų treniravo Duško Vujosevičius. Dabar šis specialistas persikėlė į Maskvos CSKA, tačiau jo įdiegta mokykla bent jau kitą sezoną dar tikrai bus jaučiama. Nors teko žaisti ir pilnoje Belgrado arenoje, man yra tekę ten laimėti, todėl tikiuosi tą patį pasiekti ir su „Žalgiriu“. Ruošiantis varžyboms, žinoma, kad žinios apie serbų krepšinį man turėtų padėti.

- Ar galite palyginti A grupės pajėgumą su kitais pogrupiais?

- Nesiruošiu to daryti, nes dabar visi mūsų žvilgsniai turi būti nukreipti į tiesioginius mūsų varžovus. Ruošimės ir analizuosime visus būsimus priešininkus, o reguliaraus sezono grupių stiprumą parodys kiti Eurolygos etapai, kuriuose, įdėjus visas pastangas, vietą turi išsikovoti ir Kauno „Žalgiris“.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių