„Kauno dienos“ studijoje – prof. Š. Liekis: Lietuvos diplomatijai metas nusiimti rožinius akinius

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas, prof. Šarūnas Liekis kategoriškas: neatsakingi Lietuvos politikų veiksmai perkeltine prasme pratęsė valstybės sieną su priešiškai nusiteikusia Rusija 700 km.

„Kas būtų, jei Baltarusijoje būtų kilęs pilietinis karas ir per sieną, kuri, kaip paaiškėjo, yra kiaura, į mūsų šalį būtų plūstelėję 150 tūkst. pabėgėlių, jei su 4 tūkst. nesusitvarkome?“ – retoriškai klausia Š. Liekis.

„Mums gali nepatikti, kaip arabų valstybės elgiasi su moterimis, tačiau ar dėl to nustojame su jomis prekiauti?“ – į racionalų mąstymą apeliuoja profesorius.

Pasak jo, Lietuva savo kategoriškais diplomatiniais sprendimais pastūmėjo Baltarusiją į Rusijos glėbį, nors didžioji dalis baltarusių mums, lietuviams, nejaučia jokių sentimentų.

Kur link veda principais, bet ne strateginiu mąstymu paremta karinga Lietuvos politikų pozicija? Apie tai pokalbis su prof. Š. Liekiu „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putnamietis

Putnamietis portretas
Turėjau garbės JAV Putname bendrauti su gerbiamo profesoriaus tėvu. Džiaugiuosi, kad protu, logiškais sprendimais ir drąsa viešai išsakyti savo nuomonę nuo tėvo nesiskiria ir sūnus. Linkiu sėkmės ateinančiais ir visais kitais metais.

ADAS

ADAS portretas
Diplomatams reikia isminties ,proto ir patirties,o ju susireiksmine karjeristai ,pateke i valdzia,visai neturi.Tad ko noreti...Buvo Linkevicius,bet ji valde Magnolija.

Taigi

Taigi portretas
Nėra Lietuvoje jokios diplomatijos, esam tik "paspirtukai", kuriuos vis pašeria užjūris.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių