„Kauno dienos“ studija: pasitikrinkite, ar jūs jau priklausomas nuo socialinių tinklų

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi LSMU Sveikatos psichologijos katedros profesorius dr. Kastytis Šmigelskas.

„Padarykite paprastą eksperimentą – bent dieną nesinaudokite socialiniais tinklais. Jei pajusite nerimą ar aplankys jausmas, kad kažkas svarbaus vyksta be jūsų, vadinasi, jums jau vystosi priklausomybė socialiniams tinklams“, – pataria dr. K.Šmigelskas.

„Dažnai žmogus mano, kad per dieną socialiniuose tinkluose praleidžia tik pusvalandį, tačiau patikrinęs duomenis nustemba, sužinojęs, kad tuščiai iššvaistė net tris ar daugiau valandas“, – įspėja profesorius.

Jei suaugęs žmogus pats atsako už savo veiksmus, tai vaikams ir paaugliams socialiniai tinklai kelia dar daugiau pavojų.

Kokių, kaip nuo jų apsisaugoti ir kokia alternatyva dažnai erzinantį pojūtį sukeliančiam naršymui internete – pokalbis su K. Šmigelsku „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kad ten nera ka skaityti kaip ir lt tv vien kvailokos reklamos po 15 min kas 10 min

manau, kad nepriklausomas

manau, kad nepriklausomas portretas
nors paskyra ir turiu facebook, bet prisijungiu koki karta per menesi.

Taigis

Taigis portretas
DIDZIAUSIA SIO AMZIAUS KVAILYBE -SOCIALINIAI TINKLAI.Tai susireiksminusiu tinginiu beprasmiskas laiko leidimo budas. Zmogui laiko duota tiek nedaug,bet jis taip kvailai ji trumpina.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių