Pasieniečius šokiravęs oro uosto išsišokėlis atsidūrė psichiatrų globoje

  • Teksto dydis:

Neeilinį įvykį Kauno oro uoste užfiksavo čia dirbantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai. Pasieniečių vaizdo kameromis stebėtas vyras naktį atėjo į keleivių terminale esantį barą, kuris tuo metu neveikė, pasičiupo gėrimų bei užkandžių ir čia pat ėmė vaišintis. Atsakymą į klausimą kodėl – gali žinoti tam tikros srities specialistai, pas kuriuos jis po šio nuotykio atsidūrė.

Vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Kauno oro uoste budėję VSAT pareigūnai vaizdo stebėjimo kameromis užfiksavo įtartiną vyrą. Jis keleivių terminalo bendrojoje salėje nuėjo į tuo metu neveikusį barą, pasičiupo ant lentynos stovėjusius keletą butelių alkoholinių bei gaiviųjų gėrimų, pasiėmė užkandžių, atsisėdo prie čia pat esančio staliuko ir ėmė vaišintis.

Nemokamomis vaišėmis besimėgavusį baro „klientą“ pasieniečiai nedelsiant sulaikė ir atvesdino į tarnybines patalpas.

Paaiškėjo, kad tai – 27-erių metų lietuvis. Smarkiai įkaušęs ir sunkiai aplinkoje besiorientavęs vyras net nesugebėjo VSAT pareigūnams pasakyti savo gyvenamosios vietos.

VSAT pareigūnai apie pažeidimą informavo oro uosto Aviacijos saugumo darbuotojus ir iškvietė policininkus.

Kauno policijos, kuriai buvo perduotas išsišokėlis, atstovė linkusi patikslinti, kad šiuo metu jis – specifinės paskirties gydymo įstaigoje, nes minėto įvykio kontekste išreiškė suicidines mintis. 

Dėl šios priežasties sulaikytajam buvo iškviesti ir greitosios pagalbos medikai, kurie išvežė jį į minėtą gydymo įstaigą.

Tačiau policijos atstovė patikslino, kad sulaikytam asmeniui nustatytas sunkus – 2,51 prom. girtumas. Dėl ko yra pagrindo įtarti, kad neblaivus jis buvo dar prieš apsilankymą minėtame bare, iš kurio, kaip informavo jį perdavę pasieniečiai, pasisavino keturis butelius alkoholinių gėrimų ir maisto.

Anot policijos atstovės, tik sulaukus baro patikslinimo dėl patirtų nuostolių, bus sprendžiama, ar pradėti dėl šio įvykio administracinę teiseną, ar ikiteisminį tyrimą.

Panašu, kad greičiausiai bus pirmasis variantas, nes, anot pasieniečių, šis asmuo buvo sulaikytas nedelsiant – vos pastebėjus per vaizdo kameras, ką jis veikia nedirbančiame bare.

Tačiau pasieniečių atstovas negalėjo patikslinti, ar sulaikytasis rengėsi kažkur skristi, ar tiesiog sukėlė, kaip teigiama pranešime,  įtarimą dėl to, kad labiau ieškojo oro uoste pastogės. 

Negalėjo pasieniečių atstovas patikslinti ir, kokiu būdu nustatyta sulaikytojo asmenybė – galbūt jis turėjo kažkokį dokumentą? 

Kauno policijos atstovė dėl to, kad šis asmuo iš įvykio vietos išvežtas į ligoninę, taip pat negalėjo patikslinti, kokio Lietuvos ar užsienio miesto gyventojas jis yra.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Soslan

Soslan portretas
Kauno oro uostas Vilniaus ir pagrtindinį oro uostas Kauną

Soslan

Soslan portretas
Kauno oro uostas Vilnius ir pagrtindinį oro uostas Kauną

Soslan

Soslan portretas
pagrtindinį oro uostas Kauną
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių