Po „Kauno dienos“ rašinio: tiriami policininko šeimos verslo užkulisiai

Kiek objektyvūs ir nešališki gali išlikti Lietuvos policijos pareigūnai, kai aplinkybės paliečia jų šeimos verslą?

Po „Kauno dienos“ rašinio apie kavinėje „Republic No.3“ įvykusį incidentą tarp kliento ir apsaugos darbuotojo Kauno apskr. VPK Imuniteto valdybos pareigūnai pradėjo tyrimą, tikslina įvykio aplinkybes.

„Siekiant tinkamai ištirti įvykį, taip pat bus atliekamas tarnybinis patikrinimas“, – dienraščiui laikinai Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einančio Lietuvos policijos departamento Imuniteto skyriaus viršininko Elano Jablonsko atsakymą pateikė Kauno apskr. VPK Komunikacijos skyrius.

Tačiau dėmesio centre atsidūrė ne tik spalio 27-osios vakarą sukonfliktavusios pusės. Incidentas kavinėje atskleidė kitą policijos pareigūnų gyvenimo pusę. Pagal kavinės, kurioje įvyko incidentas, adresą kliento pareiškimą turi nagrinėti Centro policijos komisariatas.

Nukentėjusiojo  žiniomis, kavinės apsaugos darbuotojas dirba apsaugininkų bendrovėje, kuri gali būti susijusi su Centro policijos komisariate dirbančiu vyresniuoju tyrėju Roku Juozapaičiu.

Siekiant tinkamai ištirti įvykį, taip pat bus atliekamas tarnybinis patikrinimas.

2012 metais pareigūnas R.Juozapaitis buvo įsteigęs apsaugos paslaugas teikiančią individualią įmonę „Rokapsauga“ ir buvo jos direktoriumi. 2014 metais buvo pakeista firmos teisinė forma ir pavadinimas į Mažąją bendriją „Tutorus.

Registrų centro duomenys patvirtina, kad apsaugos paslaugas teikiančio bendrovės „Tutorus“ direktoriumi R.Juozapaitis buvo iki 2014 metų gruodžio vidurio. Būdama vieninteliu MB „Tutorus“ nariu R.Juozapaičio žmona Rūta Juozapaitienė atleido sutuoktinį iš vadovo pareigų ir paskyrė save MB „Tutorus“ vadove. Tačiau dėl vieniems Juozapaičiams žinomų aplinkybių viešoje erdvėje prie bendrovės „Tutorus“ vis dar skelbiamas asmeninis Centro policijos tyrėjo telefono numeris ir elektroninis paštas.

Nukentėjusysis suabejojo ar nebus siekiama užglaistyti konfliktą, o gal net jį patį padaryti atpirkimo ožiu. Į pareigūnus nukentėjusysis, kuriam 19 metų, kreipėsi dėl nederamo apsaugininko elgesio.

Dėl nesuprantamų priežasčių kavinės „Republic No.3“ apsaugininkas neleido grįžti į lauką išėjusiam parūkyti jaunuoliui atgal į kavinę.

Kaunietis apsaugininko buvo tampomas ir žeminamas šios kavinės prieigose.

Nukentėjusysis nurodė, kad apsaugininkas stumdė, tampė jaunuolį siekusį pasiimti kavinės viduje paliktus daiktus.  Maža to, apsaugininkas taip leido sau mosikuotis, kad po smūgių į galvą jaunuoliui iškrito klausos aparatas. Dėl pablogėjusios klausos šis prietaisas 19-mečiui yra būtinas.

Kavinės „Republic No.3“ apsaugininko elgesys šokiravo ne tik jo smūgių objektu tapusį jaunuolį, o ir kartu buvusius bičiulius. Panašu, kad apsaugininkas pasikvietė pastiprinimą, nes atvykę jo kolegos priminė jaunuoliui jau anksčiau sakytą patarimą: „Nešdinkis“.

Patarimu nukentėjusysis tuo metu negalėjo pasinaudoti, nes į pagalbą buvo pasikvietęs Kauno policiją. Štai čia nukentėjusiojo ir laukė netikėtumas, dėl kurio vėliau ėmė nuogąstauti.

„Kauno dienos“ šaltinių teigimu, šie nukentėjusiojo nuogąstavimai nebuvo nepagrįsti, nes po incidento atvykus policininkams, įvykio vietoje netrukus pasirodė ir pats Centro PK vyresnysis tyrėjas R.Juozapaitis.

Kauno apskr. VPK Komunikacijos skyrius informavo, kad kitą savaitę tyrimas dėl šių įvykių ir aplinkybių turėtų būti baigtas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas

Ernestas portretas
Kiek kainuoja uzsakyti straipsni apie uzgautas ambicijas? Gal kas galite pasakyti...?

Bevardis

Bevardis portretas
Tas vaikinukas priuostęs kažko darė šūdą, o atvažiavę tėvai į pagalbą vietoj to, kad skeltu per makaulė, tai kelia problemą.

Kazys

Kazys portretas
Kokius bananus? kam išdavė? Atsilupėli !
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių