Teisme – duomenis apie tiltelio statybas Kaišiadoryse klastojusio verslininko byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje tiltelį Kaišiadoryse statęs verslininkas bus teisiamas už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą.

Kaip penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus Kaišiadorių rajono tarybos narių pareiškimą apie įtarimus, kad Kaišiadoryse remontuojamo tiltelio darbai galėjo būti dirbtinai padidinti.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo surinkti patvirtinantys faktai, kad 2017 metais atlikus tiltelio remonto darbus Kaišiadoryse, į darbų atlikimo aktą surašyti tikrovės neatitinkantys duomenys. Statybų bendrovės tiltelio, jungiančio pėsčiųjų ir dviračių taką prie Girelės tvenkinio, remonto dokumentuose buvo įrašyta daugiau kaip 21,8 tūkst. eurų siekianti suma.

Atliekant tyrimą, kilo įtarimų, kad melagingai įrašyta, jog tiltelio remontui reikėjo panaudoti 2 tonas metalinių lovių, sijų ir kampuočių ar 60 kvadratinių metrų terasinių lentelių. Išaiškinta, kad šių statybinių medžiagų kiekis padidintas beveik dvigubai, o išlaidų suma už tiltelį padidėjo daugiau kaip 6,7 tūkst. eurų.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad realiai tiltelio remonto darbai turėjo kainuoti 15,1 tūkst. eurų.

Tuometiniam statybų bendrovės direktoriui, pateikusiam suklastotus dokumentus, Kaišiadorių rajono savivaldybės administracija pervedė 6,7 tūkst. eurais didesnė sumą – 21,8 tūkst. eurų.

Kaišiadorių rajono savivaldybei padaryta žala atlyginta ir kelių tūkstančių eurų suma sugrąžinta tik atliekant ikiteisminį tyrimą.

Baigta buvusio bendrovės vadovo baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių