Sužaloto kūdikio tėvas atsakomybės išvengė

  • Teksto dydis:

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl, kaip konstatuota, nelaimingo atsitikimo vienoje Karmėlavos šeimoje, auginančioje naujagimį.

Šis įvykis prieš pustrečio mėnesio buvo patekęs į Policijos departamento suvestines ir tradiciškai tokiais atvejais sukėlęs nemažą atgarsį.

Kaip jau rašyta, liepos 20-osios pavakarę į Kauno klinikas iš savo namų Karmėlavos II kaime greitosios atvežtam pustrečio mėnesio kūdikiui buvo įtartas pakauškaulio lūžis. Kartu su juo atvyko ir medikus išsikvietę neblaivūs mažylio tėvai. Jo 22-ejų metų motinai buvo nustatytas lengvas (0,31 prom.) girtumas, o 30-mečiui tėvui – beveik vidutinis (1,4 prom.).

Pastarieji tikino, kad bandant įdėti naujagimį į lovytę, pastarajam staiga atsilošusi galva. Ji atsitrenkė į medinį lovos kraštą. Tačiau greitoji kviesta ne iš karto po to, kai neblaivus tėvas nenulaikė sūnelio, o tik tada, kai pastarojo galva pradėjo tinti.

Kauno teisėsaugininkai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, pritaikę jam Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Tačiau įtarimas dėl to mažylio tėvui, kuris pasikeisdamas su žmona budėjo prie sūnelio lovos Klinikose, pareikštas nebuvo. Šis iki šiol į policijos akiratį nepatekęs 30-metis buvo apklaustas tik specialiuoju liudytoju. O, paaiškėjus galutinei medikų diagnozei dėl kūdikio sužalojimo, ikiteisminį tyrimą nuspręsta nutraukti.

Galutinė medikų išvada – tik momens sumušimas, anot teismo medicinos eksperto, priskiriamas nežymiems sveikatos sutrikdymams. Tačiau, norint už tai bausti, būtina nustatyti, kad tai buvo padaryta tyčia. O šiuo atveju jokios tyčios naujagimio tėvo veiksmuose neįžvelgta. Atsižvelgta ir į tai, kad nėra jis su žmona įtrauktas ir į Karmėlavos seniūnijos socialinės rizikos šeimų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tAIGI

tAIGI portretas
Ale visos nelaimės per girtavimą......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių