STT imasi bylos dėl valstybinės žemės nuomos „Autokaustai“

Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai kreipusis dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos ir viešojo intereso pažeidimo išnuomojant valstybinės žemės sklypą statybų bendrovei „Autokausta“, Generalinė prokuratūra pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) nagrinėti minėtą pareiškimą dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Nurodoma, kad pareiškimo dalis dėl galimai pažeisto viešojo intereso perduota nagrinėti Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriui.

ELTA primena, kad Kauno opozicija kreipėsi į Generalinę prokuratūra dėl valstybinės žemės atidavimo privačiai bendrovei skandalo Kaune.

Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama išsiaiškinti ar valstybei ir įmonei „Kauno vandenys“ nebuvo padaryta didelės vertės žala neatlygintinai, o vėliau be konkurso statybų bendrovei „Autokausta“ leidžiant naudotis valstybine žeme.

Į Generalinę prokuratūrą nuspręsta kreiptis žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad statybų bendrovė „Autokausta“ eilę metų galimai nemokamai naudojosi 2 hektarų valstybinės žemės teritorija, kurią nuomojasi Kauno savivaldybės valdoma įmonė „Kauno vandenys“.

TS-LKD frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius teigia, jog Kauno opozicija prašo Generalinės prokuratūros išaiškinimo dėl galimai padarytos žalos „Kauno vandenų“ įmonei. Pasak P. Lukševičiaus, opozicija taip pat prašo įvertinti ar tokia veika neprieštarauja įmonės „Kauno vandenys“ veiklos tikslams bei kodėl įmonė, kurios tikslas yra vykdyti pelningą veiklą užsiėmė nepelninga veikla.

Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos narei Andrijanai Filinaitei nerimą kelia tai, kad įmonė „Kauno vandenys“, neturėdama teisės pernuomoti valstybinės žemės, eilę metų galimai nemokamai leido ja naudotis bendrovei „Autokausta“.

„Autokaustai“ pastaruoju metu dažnai minima su Kauno miesto savivaldybe susijusiuose skandaluose – šių metų pradžioje buvo sulaikytas tuometinis Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, kuris įtariamas paėmęs 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno. Pasak teisėsaugos, kyšis galimai duotas už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Juozas Kriaučiūnas (kairėje) ir Vilius Šiliauskas (dešinėje)/Kauno miesto savivaldybės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
šlykštus yra iki išprotėjimo godus krabas ir jo išperos, šlykštus parašus dedantys padchalujai, ne mažiau šlykštūs ir dblai, uoliai inkščiantys,- "ačiū, ačiū..."

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kaip bebūtų, vis tiek Kaune visur tik gražėja, aš už p.Matijošaitį - didžiulės sėkmės ir kantrybės! O p. Kupčinskui - jau laikas susitaikyti su pralaimėjimu, kiek galima kapsytis ir gyventi praeitim. Juk nieko gero nepadarė būdamas meru... :(

Kaunietis

Kaunietis portretas
Po caro imperijos pamatais kasasi?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių