Šokiruojantis savaitgalio išpuolis: benamio padegėjai jau nustatyti?

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko daugiau sužinoti apie šokiruojantį savaitgalio pranešimą iš Kauno klinikų, teigiant, kad čia pristatytas Nemuno saloje nepažįstamų sumuštas ir padegtas žmogus.

Kaip jau skelbta, Kauno policijai apie incidentą buvo pranešta šeštadienį, apie 7 val. ryto.

Pirminis pranešimas apie šį įvykį skambėjo kiek kitaip: „Prie pėsčiųjų tilto, vedančio į „Žalgirio“ areną, buvo padegtas ir į vandenį įmestas vyras, kuris atvežtas į Klinikas su nudegimais ir sumušimais įvairiose kūno vietose. Jis guldomas gydymui į Plastikos ir chirurgijos skyrių.“

Policijai nuvykus pas medikų globoje atsidūrusį nelaimėlį, nustatyta, kad tai – 56-erių Algimantas Š. Policijos pareigūnams jis teigė, kad patyrė nepažįstamųjų smurtą penktadienio popietę – apie 14 val. Ir viskas įvyko netoli palapinės, kurioje jis gyvena.

Anot šio benamio, apsistojusio Nemuno saloje, jis tapo septynių asmenų, kurių amžius vizualiai – nuo 20-ies iki 25-erių metų, auka. Pirmiausia prieš jį smurtauta – porą kartų trenkta į veidą. O po to jis apipiltas neaiškiu skysčiu ir padegtas, uždegus degtuką. Tačiau ugnis nespėjo įsidegti, nes jis įšoko į vandenį, po ko užpuolikai pasišalino.

Tiesa, tai pasakojančiam Algimantui Š. buvo nustatytas 1,59 prom. girtumas. Tačiau, kad prieš jį tikrai galimai smurtauta, liudijo ne tik galvos, krūtinės ląstos bei dubens srities sumušimai, nors Klinikų pacientas teigė, kad jam smogta tik į veidą, bet ir paviršiniai galvos, kaklo, peties bei rankos nudegimai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nukentėjusiajam išsiblaivius jį ketinama apklausti pakartotinai. O kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, už ką gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Tačiau vėliau – sulaukus medikų pažymos apie gydymo trukmę bei galimas patirtų traumų komplikacijas, jis gali būti perkvalifikuotas ir į kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį.

Po Algimanto Š. apklausos nuvykus į jo nurodytą įvykio vietą, iš tikrųjų ten rasta palapinė. O netoliese – ir penki neblaivūs asmenys, kurių amžius – panašus į galimų įtariamųjų. Tiesa, jie buvo blaivesni už nukentėjusįjį, šį atvežus į Kauno klinikas.

Kol kas įtarimai šioje byloje dar nepareikšti niekam. Minėtas penketas, žinoma, neigia, kad smurtavo prieš benamį. Tačiau teisėsaugininkai viliasi, kad šis nusikaltimas bet kokiu atveju bus greitai atskleistas. Jau vien todėl, kad Kauno centre – apstu vaizdo kamerų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
tai padarykit kad negyventu uzsieny ne visur gyvena norejot amerikonisko kapitalizmo gavot.amerijkoj palapinese miega/

To anonimas

To anonimas portretas
Ir kad chuligwnų pilna...iš padorių centro šeimų

Anonimas

Anonimas portretas
O čia tai negerai, kad centre ne tik anonizuojasi, bet ir valkatėlės apsigyvena....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių