Skandalingojo donžuano šou tęsiasi: savo talentą jis sėkmingai pritaikė ir už grotų

Jau aštuonis kartus už neeilines aferas teistas Viktoras Vilkauskas, kaip chameleonas keičiantis ne tik savo vardą bei pavardę, bet ir profesiją bei „mylimąsias“, kurios po pažinties su juo likdavo prie suskilusios geldos, kaip praneša Kalėjimų departamentas, ir toliau režisuoja spektaklius. Tik šį kartą – už grotų.

Premjeroje – ir ministerijos atstovai

Ne per seniausiai vienas toks šio skandalingojo donžuano spektaklis buvo parodytas Panevėžio pataisos namų nuteistosioms. Tiesa, pas jas visi V. Vilkausko pastatytos komedijos pagal N. Gogolio pjesę „Revizorius“ aktoriai, kaip ir pats šio spektaklio režisierius, atliekantys jiems teismų skirtas bausmes Šiaulių tardymo izoliatoriuje, buvo nuvežti su apsauga.

Pranešama, kad ir minėtoje vienintelėje šalyje moterų įkalinimo įstaigoje V. Vilkausko, kuris yra ir spektaklio dailininkas, statyta komedija sulaukė didelio pasisekimo. Kaip ir pačiame Šiaulių tardymo izoliatoriuje, kuriame ji buvo rodyta jau ne kartą. O į jos premjerą šią vasarą, V. Vilkausko kvietimu, net buvo atvykusi ir dalis Teisingumo ministerijos vadovybės.

 

Kalėjimų departamento nuotr.

Belieka priminti, kad, būdamas laisvėje, V. Vilkauskas taip pat rengė įvairius spektaklius, kuriuose atlikdavo įvairius vaidmenis – ir JAV lietuvio, ieškančio žmonos gimtinėje, ir prekeivio deimantais, ir teisininko.

Dauguma jo aukų, susipažinusios su šiuo kūrybingu sukčiumi internete, taip pamesdavo dėl jo galvą, kad skolindavo jam nemažas pinigų sumas esą naujo verslo pradėjimui. Viena net pardavė dėl to tėvų namą ir nunešė su juo pareiškimus tuoktis. Tačiau jaunikis į vestuves neatvyko ir pradėjo slapstytis.

Tarp aukų – ir buvę pareigūnai

Vienai kol kas paskutinės savo bylos dėl didelio masto sukčiavimo, kuri baigėsi keturiolikos metų įkalinimu, nukentėjusiajai V. Vilkauskas prisistatė vienos užsienio kovos su kontrabanda tarnybos darbuotoju. Ir net rodė savo nuotrauką su kažkokia, anot apgautosios, svetimos valstybės uniforma.

Minėtoje byloje iš viso buvo trylika nukentėjusiųjų. O vienai iš jų V. Vilkauskas pasiūlė pirkti Švedijoje vištieną ir perparduoti ją brangiau Irane. Ir nusižiūrėtoji į aukas, patikėjusi tokiais šio skandalingo donžuano svaisčiojimais, prarado beveik 40 tūkstančių eurų. Be to, susigundė ir kita jo idėja – tapti neva Latvijoje steigiamo etnografinio žvejų kaimo dalininke. Ir investavo į tai dar didesnes pinigų sumas.

Tarp V. Vilkausko aukų šioje didelio masto sukčiavimo byloje – ir buvusi kriminalinės žvalgybos pareigūnė. Ir jai po tarnybos tapus verslininke – atidarius kavinę Saugumo departamento kaimynystėje, V. Vilkauskas siūlė bendrus verslus. Iš pradžių – kartu plėsti jo saugos tarnybos Londone veiklą, įkuriant šios biurus kitose šalyse. Ir buvusiai kriminalinės žvalgybos pareigūnei net nekilo įtarimas, kad būsimas jos verslo partneris galėjo suklastoti šios, kaip paaiškėjo vėliau, neegzistuojančios tarnybos puslapį internete. Jis dėvėjo kažkokią nematytą uniformą ir važinėjo automobiliu su herbais bei švyturėliais. Kaip paaiškėjo vėliau, šią uniformą jam pasiuvo viena Prienų siuvėja, o minėta atributika jo automobilį papuošė vieno Jonavos autoserviso darbuotojai. Patikėjusi su Norvegijoje gyvenančiu savo broliu šiuo V. Vilkausko įvaizdžiu, buvusi pareigūnė nuvežė jam 15 tūkst. eurų – bendro verslo pradžiai, įkuriant padalinį Norvegijoje.

Dar ne pabaiga

Dar didesnius nuostolius minėta buvusi pareigūnė patyrė, susigundžiusi pirkti V. Vilkausko siūlomus mobiliuosius telefonus perpus mažesne už rinkos kaina. Sumokėjusi už šiuos 5 tūkst. eurų avansą, ji surinko per V. Vilkausko nurodytą terminą ir likusius 29 tūkst. Nors šiuos skolinantis net teko užstatyti mamos butą. Tačiau šiuos pinigus iš jos netrukus pagrobė kartu su V. Vilkausku dėl šio ginkluoto apiplėšimo teistas kitas pagarsėjęs aferistas – jau dešimt kartų teistas Alfredas Grigutis.

Minėta buvusi pareigūnė šiuo metu teisiama su trimis Kauno gaujų atstovais dėl savavaldžiavimo, bandant atgauti iš V. Vilkausko savo pinigus. Jiems pareikšti kaltinimai, nuvežus V. Vilkauską į Kleboniškio mišką ir ten surengus jam egzekuciją. Tiesa, buvusios pareigūnės bendrininkai teisme teigė, kad tai taip pat buvo tik V. Vilkausko režisuotas spektaklis, siekiant įrodyti, kad jis yra skolingas ir daug „rimtesniems“ žmonėms, dėl ko turi pirmiausiai atsiskaityti su šiais.

Kai V. Vilkauskas galų gale buvo sulaikytas minėtoje kol kas paskutinėje jo byloje dėl didelio masto sukčiavimo, jis vos prieš savaitę pagal Darbo biržos siuntimą buvo įdarbintas Lietuvos samariečių draugijoje socialiniu darbuotoju.

Viktoras Vilkauskas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Šis pagarsėjęs aferistas yra studijavęs Policijos akademijoje bei tarp ankstesnių savo teistumų baigęs Lietuvos sporto universitete edukologijos bakalauro studijas, Šiaulių universitete studijavęs Socialinės globos ir negalios skyriuje, o tarptautiniame Ukrainos universitete įgijęs socialinio darbo magistro laipsnį.

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, po didelės komedijos pagal N.Gogolio pjesę „Revizorius“ sėkmės jau minėtą keturiolikos metų laisvės atėmimo bausmę Šiaulių tardymo izoliatoriuje atliekantis V. Vilkauskas kartu su kitais nuteistaisiais jau repetuoja ir kitus spektaklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Senos tarkos apskretę pinigais.Laksto po užsienius,sanatorijos,masažai,dantų protezai,plastinės kūno operacijos,sklaidosi kaip išprotėję,negi į kapus nusineš..Aukoti vaikų namams gaili...Negaila kad kitiems truputį duoda..

valdžios pederastu neperpis

valdžios pederastu neperpis portretas
ten tokie ir tokios sėdi, su tokiu užnugariu

>Nesinervuokit ponia,jūsų

>Nesinervuokit ponia,jūsų portretas
Vienintelė nauda iš tokių būtų pagaminti trašas skirtas pašariniams runkeliams, kad kiaules būtų kuom šerti.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių