Seneliai Kedžiai neslepia likę vieni

Pedofilija kaltinamų Laimutės Stankūnaitės dukters senelių ir jų kaimynės byla nagrinėjama iš naujo. Pasikeitė vienas teisėjas.

Nevieši posėdžiai

Pernai rudenį pradėtoje nagrinėti byloje nebuvo labai pasistūmėta į priekį. Į teismo posėdžius sunkiai sekėsi susirinkti visiems teismo proceso dalyviams.

Kaltinamųjų suole šioje byloje – L.Stankūnaitės dukros seneliai Laimutė Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys bei senelių kaimynė Olga Girdauskienė. Buvo pašlijusi kaimynės sveikata, dėl to neįvyko keletas posėdžių.

Pradžioje svarstytas L. ir V. A. Kedžių prašymas bylą nagrinėti viešuose teismo posėdžiuose, tačiau teismas nekeitė pozicijos – byla nagrinėjama neviešai.

L.Kedienė ir V.A.Kedys bei senelių kaimynė O.Girdauskienė kaltinami dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo.

„Likome vieni"

L.Kedienė iki prasidedant teismo posėdžiui šiandien sutiko trumpai pasikalbėti su portalu kauno.diena.lt. Moteris atviravo sunkiai gyvenanti. Be vaikų ir anūkų likę senoliai jaučiasi vieniši.

Dar ne taip seniai Klonio gatve buvo sunku prasibrauti pro susirinkusią juos palaikyti minią. Šiandien Klonio g. – pritilusi. Pravažiuoja tik kaimynų automobiliai.

„Vieni likome. O ką tie žmonės gali padėti? Tie, kurie plėšė iš rankų mergaitę, paaukštinti pareigose. O kiti žmonės, mus palaikę menininkai, muzikantai bijo, jie juk mato, kas dedasi“, – atsiduso L.Kedienė.

Tiesa, moteris prasitarė, kad gauna gausybę laiškų, kuriuose skaito ne tik užuojautos žodžius, bet ir panašias istorijas, įvykusias ne Lietuvoje.

„Kas per pilkasis kardinolas čia viskam vadovauja. Visos pedofilijos bylos visame pasaulyje baigiasi nekaltų apkaltinimu. Mes tokių laiškų gauname iš užsienio, kuriuose ir pasakoja, kad tik šitaip ir baigiasi“, – dėstė L.Kedienė.

Uždraudė komentuoti

Trečiadienį teismo procesas prasidėjo pokyčiais. Nagrinėti šios bylos į posėdžių salę susirinko net keturi teisėjai. Negana to, pasikeitė vienas teisėjas.

„Pasikeitė pirmininkė. Pirmininkė buvo Odeta Gruodienė, kuri išėjo dirbti į Panevėžio miesto apylinkės teismą, ir dabar šioje byloje pirmininku paskirtas Alvydas Rimkevičius“, – paaiškino Kauno apylinkės teismo atstovė Monika Pakulnytė.

Tai reiškia, kad bylos nagrinėjimas pradedamas nuo nulinės stadijos. Vėl iš naujo galima prašyti bylą nagrinėti viešai, teikti ankstesniuose posėdžiuose teiktus prašymus, šalinti teisėjus, sekretores ir t.t.

Kiti teisėjai liko nepakitę – Raimundas Mikšta, Liuba Kymantienė ir Aušra Vingilė. Ši byla pripažinta prioritetine, todėl joje paskirtas atsarginis teisėjas.

Posėdžio metu perskaitytas kaltinamasis aktas ir pradėtas įrodymų tyrimas. Apklausti du kaltinamieji.

Motyvuojant proceso dalyvių nepasitenkinimu, teismas uždraudė proceso dalyviams teikti žiniasklaidai komentarus apie šios neviešos bylos nagrinėjimą.

„Proceso dalyviai buvo nepatenkinti dėl komentarų, kiek tai susiję su proceso eiga. Tai galiu pasakyti tik tiek, kad iš esmės pradėta nagrinėti ta byla“, – po posėdžio žurnalistams sakė prokuroras Tomas Stelionis.

Milžiniškas ieškinys

Šioje byloje buvo pateiktas 2 mln. litų (579 tūkst. 240 eurų) civilinis ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Jį iš trijų kaltinamųjų buvo siekiama priteisti solidariai.

Kaltinimai mergaitės tvirkinimu yra pareikšti ir jos tetai Neringai Venckienei, tačiau buvusios globėjo atžvilgiu byla išskirta.

Lietuvą sukrėtusi istorija prasidėjo 2009 metų spalio 5 dieną Kaune, kai buvo nušautas į darbą vykęs Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L,Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys. Jis kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V. Naruševičienės mažametę dukrą.

J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A.Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A.Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

Ši paini istorija pasiekė kulminaciją, kai šturmavus Kedžių namus buvo paimta mažametė ir perduota mamai L.Stankūnaitei.

L.ir V. Kedžiai per šią istoriją užgyveno 6 baudžiamąsias bylas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kad tėvas stojo ginti savo dukros nuo pedofilų,jis mat yra kaltas,seneliai,kaimynai ,irgi padėjo atskleisti tos stankuniukės niekšingus darbelius pardavinėdama savo vaiką iškrypėliams,mat ji teisi ir jos draugužiai nekalti. Nėra nei vieno teisingo žodžio, norite susodinti nekaltus asmenys,kad jie prabylo apie veikiantį pedofilų klaną.Tampo senelius po teismus,aklas žmogus sėdi kalėjime,tai nėra įrodymo kad ką nors jis padarė blogo.Vis vien dar negana ir negana reikia vis dar kam nors užčiaupti burną.Jūs patys esate didžiausi nusikaltėliai ir jus reikia teisti ir sodinti kad esate su pedofilijos klanu iš vien.O tai mergužėliai linkiu pragare sudegti,tai ji viską užvirė. Likimas jos nepagailės.

Absurdas

Absurdas portretas
Žūvo Kedys ir Ūsas kaip teigiama nesmurtine mirtimi. Nuo čia ir prasideda melo gijos. Čia kas vieniši kaubojai prerijose kurių niekas nematė, nekalbėjo, nemaitino ? Kedį juk šelpė maistu ir jokių atgarsių apie jo gyvenimą. Žinome kur ir kaip miškuose gyveno partizanai, bet nieko nežinome apie dabartinius įvykius.

irena

irena portretas
,paskaiciau komentarus ir nustebau, kad dar yra zmoniu,kuriems prota sumaise Garliavos patvoryje.Gaila tokiu ,kurie pilni pykcio ir negali atskirti blogi nuo tiesos.Senukai kedziai kencia uz tai kad isaugino ir isauklejo monstrus. Gaila.
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių