Retas vaizdas: degė ne tik vilkikas, bet ir kelias

  • Teksto dydis:

Retas vaizdas, kai nuo užsidegusio vilkiko kabinos upe dega ir kelias. Dėl ekstremalios avarijos eismas stojo iš abiejų pusių kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai. Tik specialiosios tarnybos dirbo įvykio epicentre, praneša LNK.

„Neįsivaizduojame, kad smūgis numuštų ratą ir pramuštų dyzelio baką, užsidegtų. Nėra taip buvę“, – stebėjosi „Automeros“ vadovas Antanas Petrauskas.

Į avariją Estijos vilkikas pateko važiuodamas iš Kauno su kroviniu. Vežė visą priekabą medinių padėklų ir presuoto kartono. Sudegė viskas, išskyrus vairuotoją, kuris iššoko iš kabinos basas, bet net nesusižalojo.

„Sėdėjau ir spėjau pagriebti tik asmeninius daiktus. Telefonas, kompiuteris liko mašinoje. Ant lovos buvo striukė, kepurė. Aš su kojinėmis iššokau į lauką“, – apie įvykį pasakojo vairuotojas iš Estijos Igoris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Batus iš kolegų gavęs ir jau bilietus namo autobusu nusipirkęs vilkiko vairuotojas pasakojo, kad avarija įvyko pavakarę, kai dar buvo šviesu ir kelias nebuvo prastas.

Estijos pilietis sako staiga pamatęs, kad priešais važiuojanti „Škoda“ išvažiavo į jo sunkvežimio važiuojamąją dalį, arba priešingo eismo juostą. Todėl sunkiasvorės mašinos vairuotojas, nors ir bandė stabdyti, bet nespėjo.

„Lengvasis automobilis rėžėsi, pramušė baką ir užsidegė degalai. Gaisras kilo jau po susidūrimo“, – pasakojo Igoris

Pro keleivio duris spėjęs pasprukti vairuotojas sako, kad jo vairuojamas automobilis sudegė per 10–15 min. Po susidūrimo lengvoji su vairuotoju ir keleiviu atsidūrė priešingoje pusėje.

„Iš dalies labai gerai, kad automobilis nuskrido į kitą pusę, jis nepapuolė į gaisrą, nes iš automobilio bėgo degalai, priekyje ugnis tekėjo upeliu maždaug 100 m“, – atpasakojo Igoris.

Vienas iš dviejų. Gal jis pradėjo snausti, nes „Škodos“ stabdymo žymių aš nemačiau.

20-metis lengvojo automobilio vairuotojas buvo stipriai užspaustas. Jį išlaisvino ugniagesiai. Keleivis – be rimtų sužalojimų.

„Vienas iš dviejų. Gal jis pradėjo snausti, nes „Škodos“ stabdymo žymių aš nemačiau“, – teigė Igoris.

Kitų manymu, yra daugiau priežasčių.

„Drėgnas asfaltas arba galėjo būti truputį net plikledžio. Toje vietoje yra labai gilios provėžos. Lengvąjį automobilį sumėtė truputį ir jis nebepagavo vairo ir trenkėsi į automobilį“, – svarstė A. Petrauskas.

Nors sunkiasvorės mašinos priekaba supleškėjo labai greitai, tačiau gaisras likviduotas tik po keturių valandų, nes krovinyje vien degios medžiagos, kurias reikėjo po vieną perdėti, perlieti vandeniu.

Automobilis „Škoda“ per avariją visai sumaitotas, iškrito variklis, detalės pasisėjo po visą kelią. Eismas šiame kelio ruože buvo uždarytas ilgam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abelis

Abelis portretas
pirma pastaba:vairuoja dauguma furistu su slepetem,antra pastaba Lietuvoj avarijo spadarinius labai ilgai salina,nes specai megejai,o vairuot ismoksta ir vaikai,tai 20metis turi geresne reakcija.

Kas dabar

Kas dabar portretas
raso straipsnius,kad tekstai panasus i psichu diskusijas palatoje!?

Ekspertas

Ekspertas portretas
Ko norėti iš piemenų, mano valia teisės duočiau nuo 25 m.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių