Pradingusių žmonių artimiesiems – skirtingos žinios

Dviejų vyrų, kurių ieškojusi pakaunės policija kreipėsi pagalbos ir į visuomenę, artimieji šiandien gyvena skirtingomis nuotaikomis.

Dviejų vyrų, kurių ieškojusi pakaunės policija kreipėsi pagalbos ir į visuomenę, artimieji šiandien gyvena skirtingomis nuotaikomis. 

Jau žinoma, kas atsitiko 25-erių R. M., kuris, kaip jau rašyta, prieš penkerius metus išvažiavo dirbti į Angliją ir nuo pernykščio balandžio nebeatsakinėjo į tėvų skambučius bei tapo nepasiekiamas per „Skype“. Manoma, kad jau įminta ir 50-mečio staliaus iš Užliedžių, aplinkinių vadinto auksarankiu, kaip skelbta, dingusio pernai liepą, likimo mįslė. 

Anglijoje pražuvęs R. M., kurio ieškojo Raudondvario seniūnijoje gyvenantis tėvas, paskelbus apie jo paiešką, atsirado pats. Tiesa, tik tada, kai komentaruose prie policijos informacijos tėvas pakartojo savo mobiliojo telefono numerį. Pražuvėlis teisinosi, kad prarado telefoną, o su juo – ir tėvų kontaktus. O apie tai, kad jo ieško policija, sužinojęs iš internete šį pranešimą aptikusių draugų. Pražuvėliui atsiradus, aiškintis, ar jis tikrai per dingimo laiką spėjo atlikti ir Anglijos teismo jam skirtą aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, nebebuvo prasmės.

Deja, staliaus iš Užliedžių, kuris, kaip įtarta, galėjo pakelti ranką prieš save arba buvo nužudytas, likimas, atrodo, tragiškas.  Savaitgalį šios gyvenvietės Griežlės gatvėje, kurioje – nemažai statybų, buvo rasti stipriai suirę žmogaus palaikai. Policijos suvestinėse teigiama, kad praktiškai – tik kaulai. Pareigūnų prielaidomis, tai greičiausiai bus jau staliaus, baigusio gyvenimą kilpoje, palaikai. Tačiau 100 procentų šią versiją gali patvirtinti tik DNR tyrimas.

Savaitgalį Vilkijos apylinkių seniūnijos kaime buvo aptikti ir nežinomos moters, pagal palaikų būklę dingusios mažiausiai prieš pusmetį, palaikai. Apie juos pranešė žvejai – nelaimėlę į krantą išplukdė pro šį kaimą tekanti Dubysa.  Jos asmenybės identifikavimui taip pat prireiks DNR – dėl palaikų būklės sunku nustatyti net moters amžių. Tačiau, sprendžiant pagal nelaimėlės vilkėtus drabužius, ji dingo ne šiltuoju metu laiku.

Ilgąjį savaitgalį be panašių šokiruojančių radinių neapsieita ir Kaune. Pirmadienio popietę pagalbos telefonu 112 pranešta, kad Marvelėje, žvyro krūvoje ties statoma Nemuno prieplauka, aptiktas, kaip manoma, apatinis žmogaus žandikaulis. Apie tai pranešė paupiu vaikštinėję du jaunuoliai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Teigiama, kad rastas žandikaulis – be aštuonių dantų, tačiau be sužalojimų. Linkstama prie versijos, kad tai – istorinis radinys, kuris galėjo būti čia atvežtas kartu su žvyru.


Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Vaikų linija www.vaikulinija.lt – 116 111
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt – 8 800 28888
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt – 8 800 60700
Pagalbos moterims linija – 8 800 66366
Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba) – 8 800 77277
Dingusių žmonių šeimų paramos centras – 8 800 26161; 8 5 2773135
Psichologinė pagalba internetu:
http://www.vaikulinija.lt
http://jppc.lt/draugas
http://paklausk.kpsc.lt
kasnutiko@yahoo.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių