Pažeidėjas ant automobilio rado raštelį: kitą kartą gausite baudą

  • Teksto dydis:

Prasidėjus naujiems mokslo metams Kaune dėmesį vis dažniau atkreipia nedrausmingi vairuotojai. Vienas toks atvejis užfiksuotas K. Baršausko gatvėje, šalia KTU „Santakos“ slėnio. Čia pažeidėją bandyta sudrausminti originaliu būdu – priklijavus prie jo automobilio raštelį. 

Jį palikusį žmogų itin suerzino ant pievos pastatytas automobilis.

„Vairuotojau, jei Jūs invalidas, tai statykite mašiną prie KTU durų, bet ne pievoje, sekantį kartą gausite baudą, jei automobilį paliksite pievoje“, – tokiais žodžiais kažkas kreipėsi į pažeidėją.

Internautai suskubo komentuoti, kad pažeidėjas greičiausiai yra pirmakursis, ką tik atvykęs į Kauną.

„Kad ir kaip mums Lietuvoje tai nepatiktų, bet tvarka yra tvarka ir jos reikia laikytis. Šaunuolis tas, kuriam rūpi“, – pažeidėją sudrausminusį žmogų gyrė vienas internautas. 

Už ant pievos pastatytus automobilius gresia rimtos baudos.

„Kelių eismo taisyklės numato, kad transporto priemonėms sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

Atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų“, – rašoma policijos atstovų komentare.

Portalas primena, kad prasidėjus rugsėjui Kauno vairuotojai skundžiasi didelėmis eismo spūstimis. Socialiniame tinkle „Facebook“ paplito šmaikštūs patarimai pirmakursiams studentams, kaip važinėti Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ne lapukus reikia klijuoti ant stiklu, o nufotkinti ir nusiusti i epolicija. Ir baigsis visi statymai pievose ir pns. kai baudos ateis, o ir isda savivaldybe pasididins is tokiu.

Kaunas Tvarkosi

Kaunas Tvarkosi portretas
Automobiliu vairuoojus drausmina policija, bet kas drausmina paspirtuku vairuotojus kurie palieka paspirtukus ant saligatvio vidurio...

Vika

Vika portretas
Ir kaip jus isspresite ta nepakankama parkavimo vietu skaiciaus klausima? Gal griaukime namus ir darykime parkavimo vietas? Gal jus kurcias ir aklas,kad nesuprantate, jog visiems vietu neuzteks, nes masinu skaicius auga ne dienomis, o valandomis? Daugiau supratimo ir pagarbos vienas kito atzvilgiu ir laikykites tvarkos, o tai pastate ant pieveles ir galvoja,kad jam viskas galima. Nera kur statyti? Gal pradekite daugiau naudotis visuomeniniu transportu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių