Pakaunės gyventojo radinys privertė prisiminti rezonansinius nusikaltimus

  • Teksto dydis:

Raudondvario seniūnijoje – Nevėžio šlaite ties Bernatonių kaimu aptiktas nežinia, kiek laiko šioje upėje, kuri nuo pernykščio rudens gilinama, išgulėjęs žmogaus žandikaulis. Tai sprendžiama pagal jo spalvą. Kur kiti šio žmogaus kaulai, – neaišku.

Kaip jau rašyta, policija pranešė gavusi informacija apie šį radinį penktadienio popietę. Patikslintais duomenimis, šį žmogaus žandikaulį ant Nevėžio šlaito – apie pusantro metro nuo vandens aptiko vietinis gyventojas.

Manoma, kad greičiausiai šis praeivio radinys atsidūrė krante dėl nuo praėjusio rudens Nevėžį gilinančios žemsiurbės darbų. Apie tai, kad šis žmogaus kaukolės fragmentas prieš tai gulėjo upės dugne liudija juoda jo spalva.

Anot Raudondvario seniūnijos darbuotojų, šioje vietoje nežinoma jokių galimų partizanų palaidojimo vietų, nes ją dėl netoliese esančio Bernatonių piliakalnio draudžiama kasinėti.

Savo ruožtu teisėsaugininkai teigia, kad pradėto ikiteisminio tyrimo kryptis priklausys nuo teismo medicinos ekspertų atsakymo, kiek šiam mįslingam radiniui gali būti metų. O kol ekspertų išvados dar nėra, prisimintos ir visos rezonansinės Kauno žmogžudysčių bylos, kuriose nepavyko rasti aukų palaikų. Tarp jų – ir mįslingas Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, dingimas prieš 27-erius metus. O garsioji Užliedžių pilis, kurios šeimininkas – įkalintas iki gyvos galvos, – ne per toliausiai. Tik – kitame kitame Nevėžio krante.

Prisiminti po šio radinio ir ilgametės Prekybos organizacijų valdybos vadovės Valerijos Urmonienės bei policininko motinos Nijolės Vaškevičienės, kurių kūnai nerasti iki šiol, nužudymai prieš daugiau kaip šešerius metus. Tačiau, pagal aptiktame žandikaulyje esančius dantis, – greičiausiai velionis buvo jaunesnio amžiaus.

Be to, Nevėžis į Raudondvario apylinkes atiteka pro Panevėžį, kuriame šeimininkavusių gaujų aukos – taip pat rastos ne visos arba aptiktos ne visos jų dalys, bei Kėdainius. Todėl, kur ieškoti likusių tam pačiam žmogui, kurio žandikaulis rastas ties Bernatonimis, dalių, taip pat kol kas neaišku.

Šiam tradiciškai tokiais atvejais dėl mirties priežasties nustatymo pradėtam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros skyrius, kuruojantis žmogžudysčių tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Daktaro henytes darbas

Eks.

Eks. portretas
Ne nuo karo ta kaukolė ir ne seno žmogaus,dantys visi ir gražus.Manau žmogžudystės pasekmės.

Nordland

Nordland  portretas
Pries tai buvo du pasauliniai karai, todel pradziai reikia nustatyti radinio amziu, o jau paskui kurti teorijas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių