Padegtą Šančių namą išgelbėjo pavežėjas: įtariamajai uždrausta grįžti į nusikaltimo vietą

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kad pagrindinis antrosios Šančių kriminalo serijos, susijusios su pastarosiomis savaitėmis padidinto specialiųjų tarnybų dėmesio sulaukusiu A. Juozapavičiaus prospekto medinuku, apie kurią pranešta ketvirtadienį, herojus buvo „Bolt“ pavežėjas. Nors jis ir nuvežė neblaivią kerštautoją į degalinę nusipirkti benzino, tačiau vėliau atliko savo pilietinę pareigą.

Kaip jau rašyta, vėlų trečiadienio vakarą vienas A. Juozapavičiaus prospekto medinukas jau antrą kartą per nepilnas tris savaites sulaukė specialiųjų tarnybų apgulties. Po pirmojo karto pasklido kalbos apie galimai Kaune užregistruotą dar vieną nužudymą. Dabar skubėta gesinti minėto įvykio vietoje beįsiplieskiančio gaisro.

Anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, pranešimas, kad moteris pila degalus ant vieno A. Juozapavičiaus prospekto namo, esančio netoli M. K. Čiurlionio tilto, buvo gautas 23.02 val. Per šešias minutes pasiekus įvykio vietą, konstatuota, kad dega šio medinuko kampas. O šalia namo stovėjusi mergina tvirtino, kad tai ji padegė namą degiu skysčiu. Spėjo apdegti pusė kvadratinio metro medinės lauko sienos.

Sutramdę beįsiplieskiantį gaisrą, ugniagesiai gelbėtojai nusprendė apžiūrėti ir namo vidų – ar ugnis nespėjo persimesti ir ten, dėl ko teko nuplėšti ant jo lauko durų esantį policijos antspaudą, paliktą čia, pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnus sudominusio radinio šiame name lapkričio 27-osios pavakarę.

Kaip jau rašyta, tą sekmadienio pavakarę šiame name buvo rastas negyvas 33-ejų metų vyras su žaizda smakre. Tačiau iškvietus į įvykio vietą teismo medicinos ekspertą,  ikiteisminio tyrimo dėl nužudymo nuspręsta nepradėti, nes apsistota ties versija, kad tai – gyvūnų paliktas pėdsakas šio maždaug prieš parą mirusio vyro smakre. O jo mirtis greičiausiai susijusi su kvaišalų vartojimu. Tiesa, to patvirtinančios oficialios teismo medicinos ekspertų išvados dar nėra.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tačiau jau minėta mergina, prisipažinusi, kad bandė padegti namą, kuriame buvo aptiktas velionis, įsitikinusi, kad jis buvo nužudytas. Ir tai buvo jos kerštas už tai šiame name, anot bandžiusios jį padegti, šeimininkaujantiems benamiams. 

Tai paaiškėjo per šios iš Raseinių kilusios 23-ejų metų įtariamosios pasikėsinimu sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu apklausą. Ji teigė negalinti susitaikyti su buvusio savo sugyventinio, buvusio jos gyvenime apie penkerius metus, kuris paskutiniuoju metu gyveno minėtame Šančių name, netektimi. Dėl ko trečiadienį, norėdama atsipalaiduoti, išgėrė viena kelis butelius vyno, ir pasiėmusi žvakių, gėlių bei bendrą judviejų nuotrauką, atvyko prie šio namo.

Po ten surengto ritualo, jai kilo noras atkeršyti įtariamiesiems šiuo nusikaltimu, sudeginant jų buveinę. Tada ji išsikvietė „Bolt“ pavežėją, kad šis nuvežtų ją į Taikos prospekte esančią degalinę, nes būdama ne kaunietė, ji artimesnės degalinės nežinojo.

Būtent minėtas pavežėjas ir paskambino vėliau į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112. Pareigūnams jis pasakojo, kad įtarimas, jog jo keleivė – neadekvati, jam kilo iš karto. Dėl jos plūdimosi ir naudotos leksikos. Tačiau jis išleidęs ją prie degalinės ir ten palikęs. Bet po kurio laiko vėl važiuodamas A. Juozapavičiaus prospektu, pamatė šią merginą lipančią toje pačioje vietoje, iš kurios jis buvo ją paėmęs, jau iš kito „Bolt“ automobilio ir su bakeliu rankose.

Pranešimu apie įtariamosios namo padegimu sulaikymą pradėtos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius trečiadienio įvykius šalyje. Pranešta, kad 23-ejų įtariamajai nustatytas sunkus – 2,12 prom. girtumas.

Kauno policijos atstovė vėliau patikslino, kad ji buvo sulaikyta ne įvykio vietoje, bet netoli šios – jau bepasišalinanti.

O po įtariamosios apklausos, jai išsiblaivius, paaiškėjo, kad iki policijos atvykimo iš pradžių ji bandė padegti vieną namo dalį, tačiau nesuveikė turėtas žiebtuvėlis. Tada nuėjo prie kito kampo. Ir šis bandymas jau buvo sėkmingas, bet netrukus pasirodė ugniagesiai gelbėtojai.

Ketvirtadienį padegėja iš Kauno policijos areštinės išleista, nusprendus nesikreipti į teismą dėl jos suėmimo. Viena tokio sprendimo priežasčių – įtariamosios biografijoje esantis tik vienas teistumas už automobilio vairavimą  su daugiau kaip pusantros promilės alkoholio kraujyje. Už tai Kauno apylinkės teismo prieš porą metų jai skirta bauda buvo išieškota prievarta.

Paleidžiant šią, vienoje restoranų grupėje dirbančią padegėją iš areštinės, jai skirtos tokios kardomosios priemonės – periodinė registracija policijoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš vieno Taikos prospekto daugiabučio, kuriame ji pastaruoju metu gyvena, ir draudimas lankytis prie minėto A. Juozapavičiaus prospekto namo, kurį ji bandė padegti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
užuojauta merginai.....

Šiur biznis...

Šiur biznis... portretas
Gal tą nedegantį tvartelį paversti viešbučiu, kas mėgsta egzotiką ir adrenaliną būtų puikus pasirinkimas.

...

... portretas
degradynas Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių