Operacijos Jonavos gatvėje atgarsiai: ginklų rasta daugiau, negu pranešama?

  • Teksto dydis:

Kauno policija šiandien patikslino, dėl ko vakar į Jonavos gatvę, kurioje, kaip jau rašyta, buvo sulaikytas automobilį „BMW X5“ vairavęs Karolis Tautkus, buvo siųstos tokios gausios pareigūnų pajėgos, o po to – dar didesnės į Jonavos rajoną ir pakartotinai į įvykio vietą.

Policijos suvestinėse pranešama, kad minėtame BMW, kurį vairavo 35-erių metų asmuo, rastas polietileninis maišelis su baltos spalvos milteliais, plastikinis indelis su 28 mėlynos spalvos tabletėmis, pistoletas „Glock 19“ ir 37 šoviniai.

Įtariama, kad maišelyje bei indelyje – narkotinės medžiagos. Tačiau ekspertai to dar nepatvirtino. Tokie tyrimai užtrunka iki poros mėnesių.

O minėtas pistoletas BMW vairuotojui išduotas legaliai.

Skaitytojo nuotr.

Kaip jau rašyta, po jo sulaikymo buvo atlikta krata Jonavos rajono Gumbiškių kaime. Kaip teigiama suvestinėse, – BMW vairuotojo namuose. Nors, anot K.Tautkaus sulaikymo liudininkų, jis gyvena viename iš namų, esančių įvažiavime į Jonavos gatvę, iš kurio išvažiavęs ir buvo sustabdytas policijos patrulių.

Pasak suvestinių, per kratą Gumbiškių kaime rasti ir paimti dar du ginklai: revolveris „Arminus HW3“ ir pistoletas „ČZ 2075 RAMI“ bei 1473 įvairaus kalibro šoviniai. Teigiama, kad ir šie ginklai – legalūs. O, ar legaliai buvo laikomi ir visi rasti šoviniai, taip pat atsakys ekspertai.

Kaip jau rašyta, grįžo gausios policijos pajėgos į įvykio vietą ir po pietų. Jos lankėsi viename iš minėtame įvažiavime esančių namų bei apžiūrėjo ir kitus kiemo statinius. Pirminiais duomenimis, minėtas namas – K.Tautkaus mamos.

Apie tai, kad kas nors būtų rasta ir ten, suvestinėse nepranešama. Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, už apžiūrėto kiemo tvoros pareigūnai aptiko užtaisytą lygiavamzdį šautuvą.

Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas ne tik dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, už ką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų, bet ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, už ką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Ikiteisminį tyrimą pradėjusios policijos sprendimu, K.Tautkus buvo sulaikytas 48 valandoms ir uždarytas į policijos areštinę. Tačiau, šiandien po apklausos turėtų būti paleistas, nusprendus nesikreipti į teismą dėl jo suėmimo, o skiriant švelnesnes kardomąsias priemones.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Prokurorai tokį sprendimą aiškina tuo, kad K.Tautkus – oficialiai neteistas, nors yra duomenų apie labai seną jo teistumą, kuris jau išnykęs. Be to, dar nėra ekspertų išvadų dėl įtarimą sukėlusių radinių jo automobilyje.

Pirminiais duomenimis, nebuvo K.Tautkus žinomas ir policijai. To patvirtinimas – ir leidimai legaliai įsigyti ginklus.

K.Tautkaus brolis Henrikas Tautkus, kuris, kaip galima matyti iš oficialiai pateikiamos informacijos internete, yra vienas iš restorano „Floros simfonija“ įkūrėjų, žiniasklaidai teigė, esą policija sulaikė nekaltą žmogų. Jo brolis – verslininkas ir tai, kas rasta pastarojo automobilyje, nėra narkotikai.

Henrikas Tautkus/Laimio Steponavičiaus nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
“Teisingumo” triumfas

Juozas

Juozas portretas
Oho! Štai tikrasis Lietuvos veidas! Ginklai legalūs, narkotikai "be tikslo platinti", todėl gaus tik baudą. Nustatyti ar tai narkotinės medžiagos prireiks iki 2 mėnesių... Jūs tyčiojatės ar ką? Dar naujų Audi ir visureigių priperka ir algas didina šitiem padlom...

As

As portretas
Po poros menesiu tik nustatys ar tai buvo narkotines medziagos.... Jie cia rimtai?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių