Neramumai Kaune: iš areštinės pabėgęs sulaikytasis pergudravo pats save

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakare Kauno policija buvo sukelta ant kojų – gerai jai žinomo asmens, sugebėjusio pabėgti iš areštinės, gaudynės truko beveik tris valandas.

Kaip pranešė Policijos departamentas, šis 1988 m. gimęs asmuo buvo pristatytas į minėtą Kauno policijos laikino sulaikymo įstaigą už viešosios tvarkos pažeidimą. Portalui kauno.diena.lt pavyko pasitikslinti, kad – už dalyvavimą Petrašiūnuose vykusiose muštynėse.

O jį sulaikius, paaiškėjo, kad mušeika yra ieškomas ir, kaip besislapstantis nuo teismo jam skirtos bausmės už vagystes. Ir tai turbūt buvo pagrindinė priežastis, kodėl, nutaikęs patogų momentą, jis nusprendė bėgti.

Kokiu būdu, anot Kauno policijos atstovės, dar aiškinamasi – pradėtas tarnybinis patikrinimas, ar viską, kaip priklauso, atliko jį „praganę“ pareigūnai.

Pranešama, kad tai įvyko apie 21.20 val. Tačiau neaišku, ar tokiu laiku įvyko pats pabėgimas, ar tiesiog tada bėglio pasigesta.

Jis buvo sulaikytas po kelių valandų Šiaurės prospekte, kurį galėjo pasiekti ir viešuoju transportu. Tačiau, turint galvoje laiko intervalą, ko gero, ėjo iki jo pėsčiomis.

Anot Kauno policijos atstovės, jos kolegos, ieškoję bėglio po visą miestą, pastebėjo jį 0.10 val. minėtoje Kalniečių ir Eigulių mikrorajonus jungiančioje gatvėje. Sulaikomas bėglys nesipriešino. Nors jo perspektyvos niūrios – be jau minėtos teismo skirtos bausmės už vagystes po šių gaudynių pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dar dviejų nusikaltimų – viešosios tvarkos pažeidimo bei pabėgimo iš areštinės. O už pastarąjį gresia daugiau – laisvės atėmimas iki trejų metų nei už viešosios tvarkos pažeidimą, už ką Baudžiamasis kodeksas grasina įkalinimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių