Iš neįgalios kaunietės pasipelnyti sumaniusiai pagalbininkei – nemenka bauda

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai kartu su Kauno apylinkės prokuratūra, sėkmingai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame iš neįgalios kaunietės pasipelnyti sumaniusiai moteriai teismas paskyrė 4 tūkst. eurų baudą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, laikotarpiu nuo 2018 m. spalio mėn. iki 2020 m. sausio mėn., anksčiau neteista 54 metų kaunietė I.V., apgaulės būdu pelnėsi iš kaunietės S.R.

Neįgalumą turinti S.R., prieš trejus metus kreipėsi į I.V. dėl pagalbos jai suteikimo – moteris susitarė dėl kasdienės pagalbos namuose, apsiperkant ir atliekant kitus pagalbinius darbus. Įgavus moters pasitikėjimą, I.V. pradėjo naudotis S.R. banko kortele – iš pradžių tam, kad galėtų atsiskaityti už prižiūrimai moteriai perkamus maisto produktus, vaistus ir kitas prekes, sumokėtų mokesčius.

Tačiau į savo asmeninę banko sąskaitą pradėjo atlikinėti ir nedidelius pinigų pavedimus. Neteisėti pinigų pavedimai išaiškėjo, kai S.R. gavo dvejų metų banko sąskaitos išrašus. Kartu paaiškėjo ne tik neteisėti pavedimai į I.V. asmeninę banko sąskaitą, bet ir tai, kad I.V. pasinaudojant S.R. elektroninės bankininkystės duomenimis, iš vienos paskolų teikimo įmonės S.R. vardu pasiėmė 1200 eurų paskolą. Iš viso nukentėjusioji per savo patiklumą patirtus materialinius nuostolius įvertino daugiau nei 2690 eurų.

Tyrimo metu Kauno apskr. VPK pareigūnai nustatė, jog I.V. tokiais savo neteisėtais veiksmais veikė vedina finansinio nepritekliaus, todėl be S.R žinios iš nukentėjusiosios banko sąskaitos tam tikras pinigų sumas pervesdavo ir į savo asmeninę banko sąskaitą. Šiuos pinigus ji išleisdavo asmeninėms reikmėms.

Dėl padarytų nusikalstamų veikų I.V. prisipažino ir gailėjosi, todėl atlikus ikiteisminio tyrimo procesinius veiksmus ir surinkus reikšmingus įtariamosios kaltę pagrindžiančius įrodymus, I.V. buvo pripažinta kalta padarius nusikalstamas veikas. Jai paskirta galutinė bausmė – 4 tūkst. eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
lodel tokia vagylkai menka baida? kodel? kas cia per teismai ? geda Lietuvai su teismu sistema.

na

na portretas
Įdomu kodėl yra neviešinama nusikaltėlės pavardė, juk reikia, kad tai žinoti, kad kiti neapsigautų, kam ginti tokias?

Kopustas.

Kopustas. portretas
Ot Kur - va papuole.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių