Ligoninės vadovas prašo nutraukti bylą dėl pagalbos D. Gineikaitei

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinės ligoninės vadovas Gediminas Abeciūnas prašo teismo nutraukti administracinę bylą dėl, įtariama, neteisėtos pagalbos buvusiai Nacionalinės žemės tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei.

„Prašau teismo nutraukti administracinę bylą, nes nesu padaręs to, kuo esu kaltinamas“, – ketvirtadienį sakydamas baigiamąją kalbą Kauno apylinkės teisme nagrinėjamoje byloje pareiškė G.Abeciūnas.

Tokios pačios pozicijos laikėsi ir jo gynėjas, posėdyje kritikavęs teisėsaugos pareigūnus, pateikusius bylos medžiagą teismui. Jo teigimu, teismui buvo pateikta ir su byla tiesiogiai nesusijusi medžiaga, siekiant sudaryti neigiamą įspūdį, ir pabrėžė, kad G.Abeciūno santykiai su D.Gineikaite nėra šios bylos objektas, todėl nesiruošia gintis dėl aplinkybių, susijusių su jų pokalbiais.

Ankstesniame teismo posėdyje paaiškėjo, kad teisėsauga yra užfiksavusi, kaip su D.Gineikaite G.Abeciūnas telefonu kalbėjosi apie tai, kad duoti kraujo ji turėtų atvykti su tą pačią kraujo grupę turinčiu asmeniu. Vis dėlto teisme ir po jo žurnalistams ligoninės vadovas tikino, kad tokiu būdu jis guodė tuometinę Nacionalinės žemės tarnybos vadovę, nes jam, kaip psichiatrui, buvo neramu dėl jos būsenos. Plačiau situacijos medikas nekomentavo, argumentuodamas tuo, kad kaip psichiatras tokio pokalbio viešinti neturi teisės.

Tiek jis, tiek liudytoju apklaustas jo pavaduotojas Kastytis Grigonis, kuriam yra iškelta tokia pati administracinė byla dėl melagingo parodymų davimo, tikino jokių neteisėtų nurodymų niekam nedavę.

Teisme K.Grigonis sakė iš vadovo išgirdęs, kad atvyks moteris, nesutinkanti su alkotesterio parodymais ir ją „reikia kultūringai aptarnauti, kad nekiltų problemų“. K.Grigonis sakė supratęs, kad tiesiog reikia paimti jos kraujo mėginį per vieną valandą.

Savo ruožtu paskambinęs apie tai informuoti gydytojo, kuris turėjo procedūrą atlikti, K.Grigonis pasakojo jam pranešęs, kad atvyks „vado“ žmogus. Taip, pasak direktoriaus pavaduotojo, ligoninėje įprasta vadinti direktorių.

K.Grigonis tvirtino nenurodęs gydytojui atlikti neteisėtų veiksmų ir sakė esąs nustebęs, kad šis taip pasielgė. Gydytojas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė teismo buvo pripažinti kaltais dėl melagingų parodymų davimo: jie pripažino antrą kartą paėmę D.Gineikaitės kraujo mėginį. Už tai jiems paskirtos baudos.

Ligoninės vadovai teigia, kad taip pavaldiniai pasielgė savo iniciatyva.

Teisiamojo ir jo atstovo kalbomis bylos nagrinėjimas buvo baigtas. Prokuroras šios bylos nagrinėjime nedalyvauja. Sprendimą administracinėje byloje teismas skelbs gruodžio 19 dieną.

D.Gineikaitė būdama neblaivi Kaune avariją sukėlė pernai gruodį ir, kaip įtariama, bandė nuslėpti girtumą. Tyrimą atliekantys pareigūnai ligoninėje rado du kraujo mėginius.

Teismas D.Gineikaitei už vairavimą girtai yra skyręs 1,3 tūkst. eurų baudą ir pusketvirtų metų atėmęs teisę vairuoti. D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje atleista pačios prašymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

Kapitonas Tenkišas

Kapitonas Tenkišas portretas
Naglumas antra laimė,ir kodėl toks atkaklus piršimas savo versijos?! Tikrai ..kodėl dar jis savo poste?!

Nika

Nika  portretas
Teisingai raso zmones,kodel ligonines vadovas dar sedi savo kresle,juk piktnaudziavo savo tarnybine padetimi.Kazin ar butu pasiules savo paslauga kokiai melzejai ar valytojai.Netikiu. Matomai gavo nemazai babkiu,o pareigunams tai valio,kad nepasidave turtuolei isliko principingi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių