STT sulaikė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių Ričardą Pudževelį, kuris, portalo kauno.diena.lt duomenimis, įtariamas priėmęs kyšį nekilnojamuoju turtu. Galimas kyšio R.Pudževeliui davėjas – bendrovė "Roalsa", pastaruoju metu rekonstravusi Kauno rajono katilines, pritaikydama jas kūrenti biokuro bei durpių mišiniu. Sulaikytas ir jos direktorius Saulius Bartašiūnas.

Šis kyšis, kaip įtariama, yra padėka už bendrovei atiduotą minėtą pelningą rinką. Pirminiais duomenimis, kyšiu turėjusiu tapti namu Ežerėlyje rūpinosi minėta bendrovė. Tačiau vėliau jis turėjo atitekti R.Pudževelio šeimai. Neoficialiai užsiminta, kad šį sandorį ketinta prisidengti paskola, esa gauta namo įsigijimui.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, R.Pudževelis buvo sulaikytas pirmadienį. Tądien Kauno rajono savivaldybės administracijoje STT atliko ir su pradėtu ikiteisminiu tyrimu susijusių dokumentų poėmį. Nepatvirtintais duomenimis, sulaikyta ir R.Pudževelio sutuoktinė.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras antradienį portalui kauno.diena. lt teigė kol kas negalintis nei patvirtinti šios informacijos, nei paneigti.

„Kai galėsime, paskelbsime ją viešai, bet ne anksčiau kaip rytoj“, - tikino prokuroras. Būtent trečiadienį bus sprendžiamas klausimas, ar kreiptis į teismą dėl 48 val. sulaikytų R.Pudževelio bei jo sutuoktinės suėmimo, ar taikyti jiems švelnesnę kardomąją priemonę.

Paskambinus antradienį R.Pudževelio darbo telefonu, juo atsiliepusi moteris, prisistačiusi Administracijos direktoriaus padėjėja, teigė, kad šefo šiandien nebus. Ir pasiūlė paskambinti rytoj, nors čia pat pasitaisė: „Greičiausiai bus rytoj, nors nesu tuo tikra“.

O pasiteiravus, kur R.Pudževelis šiandien, ji atsakė, kad pati nežinanti. Galiausiai, atskleidus, kad portalui kauno.diena.lt žinoma apie STT agentų apsilankymą Kauno rajono savivaldybės administracijoje, pašnekovė pareiškė negalinti teikti šiuo klausimu jokios informacijos.

„R.Pudževelis sulaikytas dėl galimai padarytų pažeidimų Kauno rajono savivaldybės administracijos veikloje. Teisėsaugą dominantys klausimai turėtų būti atsakyti per kuo įmanoma trumpesnį laiką. Kauno rajono savivaldybė sieks užtikrinti, kad šis procesas būtų sklandus, nešališkas ir greitas. Komentuoti direktoriaus ar kitų administracijos darbuotojų veiksmus, dėl kurių teisėsauga atlieka tyrimą, savivaldybė negali. Tačiau, paaiškėjus teisėsaugos tyrimo rezultatams, Kauno rajono savivaldybė priims atitinkamus sprendimus ir apie juos informuos visuomenę“, - toks buvo oficialus Kauno rajono savivaldybės komentaras, paaiškėjus, kad portalui kauno.diena.lt jau žinoma apie R.Pudževelio sulaikymą.

Kaip skelbia STT, tiriama galima korupcija Kauno rajono savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su jos turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu. Sulaikyti penki įtariamieji. Atliktos kratos ne tik Kauno rajono savivaldybės patalpose, bet ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse. 

STT atstovė spaudai Renata Saulytė antradienį po pietų BNS sakė, kad įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti. Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, rytoj ryte ketinama kreiptis į Kauno apylinkės teismą tik dėl R.Pudževelio ir S.Bartašiūno suėmimo.

Kaip BNS sakė Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas, sulaikytą administracijos direktorių laikinai pavaduoja jo pavaduotoja.

„Mes žinome, kad jis buvo sulaikytas, apklaustas, ir tiek, o daugiau teisėsauga vykdo tyrimą. (...) Kol kas jį pavaduoja administracijos direktoriaus pavaduotoja“, – BNS sakė Kauno rajono mero patarėjas E. Mališauskas.

LNK žinių duomenimis, tarp penkių sulaikytųjų - R.Pudževelio sutuoktinė bei verslo įmonių atstovai. Pasak televizijos, pareigūnai įtaria, jog R.Pudževelis sudarė išskirtines sąlygas vienai statybos bendrovei rekonstruoti Kauno rajono katilines, mainais už tai jis turėjo gauti gyvenamąjį namą. Tyrimas atliekamas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Galetu STT pasidometi ir renovacijos Kauno rajone reikalais. Su kuo buvo tariamasi. Kas laimina vienus ar kitus sprendimus. Kas kasininkas. Kam moka bendrijos ir rangovai. Islistu idomiu dalyku.

žmogus

žmogus portretas
Manau kad Kulautuva gali pasakyti dideli AČIU šiam žmogui,nes butu "nusmurges kaimas" be Ričerdo ,gėda butu jums visiems šitaip varyti šudus ant jo....Kulautuva dabar atrodo kaip kurortinis tvarkingas miestelis su šventėmis,tvarkingom gatvem ir t.t.-gal norėtumėt tokio mero kaip Kaune buvo tas Daunas kuris viska tik išvogė ir "auksini tuoleta" Kaunui pastate? ir nieks jo už tai nebaudė ..o tep.. vat.. jei vokti tai milijona ir nieko tau už ti nebus....o sėdi tik už višta...

Juozas

Juozas portretas
O planuojamas tiltas tarp Zapyskio ir Kulautuvos?Gal tai sutvei jis labai reikalingas?
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių