Kauno oro uoste veikusių kavinių vadovė algas mokėjo vokeliuose: žalą valstybei teko atlyginti

  • Teksto dydis:

Neoficialų darbo užmokestį darbuotojams mokėjusi kavinių vadovė pripažino savo kaltę ir valstybei atlygino padarytą žalą – beveik 24 tūkst. eurų.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal laidavimą.

Kaip skelbia tyrimą atlikusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), Kauno apygardos valdybos pareigūnai nustatė, kad Kauno oro uoste veikusių kavinių vadovė buvo įtariama buhalterinėje apskaitoje neapskaičiusi 14 darbuotojų mokėto neoficialaus darbo užmokesčio.

FNTT pareigūnai suskaičiavo, kad per trejus metus galėjo būti išmokėta beveik 27 tūkst. eurų vokeliuose, siekiant išvengti mokesčių valstybei. Nesumokėtų mokesčių bendra suma siekė beveik 24 tūkst. eurų.

Atliekant tyrimą kavinių vadovei buvo pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisingų duomenų apie pajamas teikimo. Įtariamoji savo kaltę pripažino ir savanoriškai atlygino padarytą žalą, todėl Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal laidavimą.

Asmuo teismo gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jeigu jis pirmą kartą padarė nusikalstamą veiką, visiškai pripažino savo kaltę ir gailisi padaręs nusikalstamą veiką, bent iš dalies atlygino ar pašalino padarytą žalą arba įsipareigojo ją atlyginti, jeigu ji buvo padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
tai naujiena, geriau parasytu, kas nemoka vokeliuose, va tuomet butu ne tik naujiena , bet ir sensacija

Pilotas \\\\\.../////

Pilotas  \\\\\...///// portretas
Gerai,kad gavo per nagus.Skridau prieš savaitę i Bristolį,tai mačiau KAINELĖS bufetuose KOSMINĖS.

monkės biznis

monkės biznis portretas
taupė įmonės pinigus mokesčiams, bet 24 tūkst. atidavė savais ??? Tada tiesiog ta vodovė "proto bokštas"
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių