Kauno chirurgas apskundė nepalankų teismo spendimą dėl pacientės mirties

Chirurgas Žilvinas Saladžinskas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) apskundė žemesnių instancijų teismų sprendimą jį pripažinti kaltu dėl pacientės mirties.

Kaip BNS informavo Aukščiausiojo Teismo atstovė Rimantė Kraulišė, Ž. Saladžinsko advokatas prašo panaikinti pirmosios ir antrosios instancijos teismų sprendimus ir bylą nutraukti.

Taip pat prašyta sustabdyti Kauno apylinkės teismo nuosprendžio dalį, kuria atimta teisė dirbti gydytoju-chirurgu dvejus metus, kol byla bus išspręsta kasacine tvarka. Pasak teismo, prašymas dėl šios dalies atmestas.

Kauno klinikos taip pat pateikė skundą, kuriuo prašoma bylą nutraukti.

Ši byla bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka, tačiau kol kas posėdžio data nepaskirta.

Kauno apylinkės teismas Ž. Saladžinską pernai kovą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir tarnybos pareigų neatlikimo nuteisė dvejų metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant pusantrų metų. Taip pat jam skirta 753 eurų bauda ir dvejus metus uždrausta dirbti chirurgu.

Iš Kauno klinikų trims nukentėjusiesiems teismo sprendimu priteista atlyginti 120 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Šį teismo sprendimą chirurgo gynėjai bei klinikos apskundė.

Bylos duomenimis, 2015 metais chirurgas pacientei atliko storosios žarnos naviko šalinimo operaciją, tačiau prieš ją nepadarė visų būtinų tyrimų diagnozei patikslinti, dėl ko operacijos eigoje teko keisti jos planą, paaiškėjus, kad navikas yra ne toje vietoje, kur manyta.

Per operaciją medikas pažeidė moters blužnį, išsivystė kraujavimas ir blužnį reikėjo  pašalinti, o šios procedūros metu pažeidus kasą, išsivystė ūmus kasos uždegimas ir pacientė mirė.

Kauno apygardos teismas birželį paskelbė palaikantis pirmosios instancijos teismo vertinimą, kad chirurgui keliami aukščiausi profesiniai reikalavimai, be to, medikas turėjo ilgametę darbo patirtį ir turėjo įvertinti pasekmes, kurios gali kilti netinkamai atlikus pareigas.

Tačiau, pasak teismo, medikas dėl nerūpestingumo pasitikėjo pirminiais ambulatoriniais tyrimais, kurie nėra iki galo informatyvūs, todėl neišsiaiškino realios situacijos, tiksliai nenustatė naviko vietos, dėl ko pasikeitė visas operacijos planas.

Pasak teisėjo, tai lėmė skubėjimą, dėl ko pacientei buvo padaryti sužalojimai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOSTABUS ZMOGUS

NUOSTABUS ZMOGUS portretas
Labai nuosirdu Aciu tariu siam gydytojui.Turejau be galo daug ligu ir jis man buvo tas daktaras,kuris palaike mane sunkia valanda,ne karta operavo ir as jo veikiama radau savyje galimybiu isgyventi visas ligas ir siandien jauciuosi gerai.Tariu jam labai nuosirdu aciu uz jo kantrybe,uz jo atliktas operacijas,uz nuolatini palaikyma,padrasinima.TARIU IR SIANDIEN jAM KUO NUOSIRDZIAUSIA ACIU.jo demesys ir kantrybe ligoniui yra begaline ir mokejimas nuteikti ligoni,kad jis tikrai pagys- tai labai grazus jo darbo bruozas.ACIU JUMS DAKTARE. TARIA MOTERIS KURIA jus prikelet gyvenimui.

Pilietis

Pilietis portretas
Is snukio matosi kad kapines dideles surinkes,Dievas ji nubaus!!! Pati kas nors isoperuos...

Kaunietė

Kaunietė portretas
Matyt nelaimingoji neturėjo šansų išgyventi.Dievas dūrė pirštu ir pakvietė į amžinybę,ir tokia Dievo valia
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių