Kaune naktį susprogdinti du bankomatai

  • Teksto dydis:

Praėjusią naktį Kaune, Petrašiūnuose, susprogdinti du bankomatai. Yra pagrindo įtarti, kad tai tų pačių nusikaltėlių, kurie prieš savaitę surengė panašų išpuolį kitame miesto gale, Eiguliuose, darbas. Neatmetama, kad Kaune šeimininkauja atvykėliai: pastaraisiais metais tokie nusikaltimai registruojami ir Latvijoje bei Švedijoje.     

Policijos duomenimis, praėjusią naktį, apie 2 val. 43 min., suveikus signalizacijai pastebėta, kad M. Gimbutienės g., galimai panaudojant dujas, sukeltas sprogimas dviejų bankų bankomatuose, įrengtuose parduotuvėje "Šilas".

Ar iš jų pavyko pagrobti pinigus, dar tikslinama. Ką nors mačiusius ar žinančius asmenis policija prašo pasidalinti informacija telefonu 8 37 30 34 50 arba 112.

Kaip jau rašyta, lygiai prieš savaitę, praėjusio ketvirtadienio naktį, ir panašiu laiku – apie 3 val. 34 min., panašus išpuolis buvo surengtas Šiaurės prospekte įsikūrusiame prekybos centre "IKI Eiguliai". Tada nusikaltėliai pateko į prekybos centrą, išlaužę jo stiklines duris. Susprogdinę viduje įrengtą bankomatą, jie pagrobė apie 13 tūkst. eurų. Policija tikino tada sureagavusi per tris minutes, tačiau sulaikyti įtariamųjų nepavyko. Nepranešta apie jų sulaikymą ir per savaitę iki naujo panašaus išpuolio.

Kaip ir anuo atveju, po išpuolio Petrašiūnuose pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl stambaus masto vagystės, už kurią gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Jį atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba.

Buvo panašių išpuolių Kaune ir pernai rudenį. Beje, ir tada jie buvo vykdomi vienas paskui kitą, tačiau nė vienu atveju pagrobti pinigų nepavyko. Tada serija prasidėjo rugsėjį bankomato, įrengto Ateities plente, apgadinimu. Spalį buvo apgadinti bankomatai Panemunėje, Vaidoto gatvėje, Garliavoje bei Ramučiuose. Tada įtariamųjų nustatyti nepavyko, tačiau išsiaiškinta, kad panašūs išpuoliai pastaruoju metu registruojami ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Švedijoje. Kurių valstybių piliečiai juos vykdo – kol kas mįslė.  


Šiame straipsnyje: bankomatainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rase,kad kada ples pinigai bus sulieti dazais,o dabar imkit kas norit.

Tata

Tata portretas
Tai jau taip, ir geria ne lietuviai, ir plesia ne lietuviai

Anonimas

Anonimas portretas
As nesuprantu kam tos saugos tarnybos ir kam jiems moketi pinigus kiek oavoge nei vieno nepagavo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių