Kaune automobilyje sušaudytas policijai žinomas vyras

Šilainiuose vėl nušautas žmogus. Šeštadienio vidurnaktį šio mikrorajono Šėtos gatvelėje, ties kotedžų kvartalu, apšaudytas automobilis „Mercedes Benz S 320“. Liudininkų teigimu, kaukėto užpuoliko taikiniu tapo automobilį vairavęs gerai teisėsaugininkams žinomas 26-erių Deimantas Bugavičius, kurio anksčiau vairuotame "BMW 750" policija taip pat buvo radusi neteisėtai laikomą kovinį pistoletą su nutrintais numeriais.

D.Bugavičius siejamas su Kauno organizuoto nusikalstamumo pasauliu ir ne kartą teistas už savavaldžiavimą (kartu su taip pat nušauto mafijos veterano Kuko sūnumi - Kukiuku) bei turto prievartavimą. Už pastarąjį nusikaltimą Kauno apygardos teismas 2011-ųjų gruodį  jam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Taigi ne per seniausiai D.Bugavičius turėjo būti išėjęs į laisvę.

Išpuolio vakarą jis grįžo į namus Šėtos gatvelėje esančiame kotedžų kvartale su drauge. Tačiau šiai pavyko išvengti kulkų, suvarpiusių D.Bugavičiaus kaklą bei krūtinę, nes šūviai pasipylė merginai išlipus laukan - atidaryti kodinės automatinės užkardos spynos. Teigiama, kad pora buvo pamiršusi namuose ją atrakinantį pultelį. Ir mergina nuėjo į namus jo atnešti. Tuo ir pasinaudojo užpuolikai, suvarpę mersedeso vairuotoją kulkomis ties įvažiavimu į kotedžų kiemą.

Kaimynai D.Bugavičių, kuris, pirminiais duomenimis, ne per seniausiai buvo išsinuomojęs vieną iš kotedžų, apibūdino, kaip "normalų žmogų, nekėlusį jokių problemų bei nedariusį nesąmonių". Jų įsitikinimu, užpuolikas turėjo būti ne vienas. Išpuolio metu iššaudyta visa turėto ginklo apkaba. Tiek šūvių suskaičiavo kai kurie dar nemiegoję Šėtos gatvės gyventojai. Pastariesiems užkliuvo, kad įvykio vieton atvykusi policija nusitempė mersedesą su nušautojo kūnu į laukus ir dirbo ten.

Už penkių minučių po pranešimo apie šūvius viename ne per toliausiai esančios Vėtrungės gatvės kiemų užsiliepsnojo automobilis „Renault Megane“ su užsienietiškais valstybiniais numeriais. Ar šie įvykiai susiję – galbūt žudikas bei jo bendrininkai tokiu būdu atsikratė nusikaltimo įkalčių, Kauno policija dar tiria. Tačiau sušaudytojo kaimynai linkę tuo neabejoti. Kažkas iš jų teigė matęs, kad žudikų automobilis - su prancūziškais numeriais. Oficialai nepatvirtintais duomenimis, jau nustatyta, kad ir sudegęs "Renault" - prieš pusmetį pavogtas Prancūzijoje.

Nors policija intensyviai dirbo beveik iki paryčių ir, kaip teigia užrašas ties išpuolio vieta - teritorija stebima vaizdo kameromis,  įtariamieji dar nesulaikyti.

Šis įžūlus išpuolis, kokio Kaune nebuvo jau senokai, net neįtrauktas į tos paros Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestines, skirtas žiniasklaidai. „Turbūt nespėjo paruošti pranešimo“, - spėliojo iš ryto naują pamainą pradėję komisariato budėtojų dalies darbuotojai. Nors Policijos departamentas, rengiantis tokias pačias suvestines pagal pranešimus, gautus iš šalies policijos komisariatų, apie šį įvykį pranešė šeštadienio ryte.

Išpuolį tiria Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. Turinčius vertingos informacijos, galinčios padėti šio sunkaus nusikaltimo tyrimui, pareigūnai prašo paskambinti telefonais 112 arba (8-37) 303 450.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Tai už neteisėtą ginklo laikymą Kaune jau nebaudžia?

vartotojas

vartotojas portretas
mentam matyt atkato nebedave, tai ir pasiunte anapilin

keista

keista portretas
turėjo greit išeit į laisvę?Iš kur?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių