Išaiškinti išpuoliai prieš „CityBee“: per mėnesį – septyniolika vagysčių

Netrukus prieš teismą stos pakaunės gyventojas, pernai rugpjūtį net septyniolika kartų įvairiose Kauno vietose iš automobilių "CityBee" pagrobęs jų degalų užpylimo korteles ir neteisėtai jomis pasinaudojęs.

Sulaikytas su įkalčiais

Nepaisant to, kad į degalines šiais nusikaltimais kaltinamas 39-erių K.V. iš Lapių seniūnijos Šatijų kaimo atvykdavo keliais automobiliais, ant kurių būdavo pritvirtinęs ketvirtojo valstybinius numerius, jis galiausiai buvo pergudrautas.

Sukčiavimu, turto sugadinimu ir neteisėtu disponavimu svetima elektroninio mokėjimo kortele ir pasinaudojimu ja kaltinamas K.V. buvo sulaikytas su įkalčiais pernykštės rugpjūčio 31-osios naktį Baltų prospekte.

Jo vairuotame autobusiuke "Mercedes-Benz", ant kurio valstybinių numerių buvo uždėti svetimi, rasti ką tik automatinėje degalinėje, esančioje Islandijos plente, vogtais degalais užpildyti penki plastikiniai kanistrai.

K.V. prisipažino, kad tai buvo ne pirmas kartas, kai jis iš automobilio "CityBee" pavogta kortele užsipylė apie 150 l degalų, už kuriuos mokėjo šios kortelės savininkai.

O tokia mintis jam šovė į galvą, nes jam reikėjo naudotis automobiliu, o pinigų degalams jis neturėjo.

Rengėsi iš anksto?

K.V. kaltinamas nuo pernykštės rugpjūčio 3-iosios iki šio mėnesio pabaigos tuo pačiu būdu – akmeniu išdaužęs septyniolikos "CityBee" automobilių, stovėjusių įvairiose Kauno gatvėse – Brastos, Draugystės, Ašigalio, Partizanų, Kovo 11-osios, Bajorų bei Taikos ir Pramonės prospektuose bei Vandžiogalos plente, vairuotojo durelių stiklus ir pagrobęs įprastoje vietoje paliktas jų degalų užpylimo korteles, ant kurių buvo užklijuotas lipdukas su PIN kodu. Ir su jomis dviejose Kauno automatinėse degalinėse – Varnių gatvės ir Islandijos plento – atsiskaitė už į savo automobilį įsipiltus degalus. Taip "CityBee" automobilius nuomojančiai bendrovei buvo padaryta beveik 4 277 eurų žala.

Gavus pranešimą apie išdaužytą "CityBee" automobilio langą, jo salone trūkdavo tik įprastoje vietoje paliktos degalų užpylimo kortelės.

K.V. prisipažįsta nusikaltimų metu naudodavęs du savo automobilius – SAAB ir jau minėtą "Mercedes-Benz Vito", kurį įsigijo prieš trejus metus, tačiau neperregistravo savo vardu, bei iš draugo pasiskolintą "VW Passat". Tačiau draugo neįvardys, nes šis su jo padarytais nusikaltimais nesusijęs. Ant visų šių automobilių, žinodamas, kad degalinėse filmuojama, K.V. prisipažįsta pritvirtindavęs "VW Golf", kurį buvo įsigijęs prieš penkerius metus ir taip pat neužregistravęs savo vardu, nes išardė jį dalimis, valstybinius numerius.

Tačiau tai, anot šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Vido Kilinsko, K.V. gelbėjo neilgai.

Pražudė godumas

"Gudrutis" demaskuotas bendromis Kauno policijos ir bendrovės, nuomojančios "CityBee" automobilius, pastangomis. Nuo paskutinės jo vagystės iki sulaikymo praėjo vos pusvalandis.

Išsiaiškinus, kurioje degalinėje paprastai degalus pilasi vagis, jau suįžūlėjęs tiek, kad gadina bendrovės turtą ir vagia jos sąskaita benziną beveik kasnakt, vos gavus pranešimą, kad ką tik vėl iš vieno tokio automobilio, stovėjusio Taikos prospekte, kurį ilgapirštis buvo ypač pamėgęs, pavogta degalų užpylimo kortelė, policijos pareigūnai netrukus jau buvo šioje degalinėje. Ir užfiksavę, kad nieko nenujaučiantis vagis ką tik vėl įsipylė svetima sąskaita degalų, netrukus surengė jam pasalą.

Po dviejų parų, praleistų policijos areštinėje, savo kaltę pripažinusiam ir į atgailaujančiam K.V. buvo skirta švelnesnė kardomoji priemonė už suėmimą – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tačiau šiuo metu jis atlieka arešto bausmę už 2018-aisiais per porą mėnesių įvykdytas tris vagystes, nes pažeidė vieną už jas skirto laisvės apribojimo sąlygą – naktimis būti namuose. Didžioji dauguma vagysčių iš "CityBee" automobilių, kuriomis kaltinamas K.V., buvo įvykdyta nakties metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bee

Bee portretas
Slykstus vagis.

Ne

Ne portretas
Negudrutis o durnutis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių