Garsios operacijos atomazga: kvaišalus vartojusio verslininko skydu tapo žmona

  • Teksto dydis:

Baigtas ikiteisminis tyrimas, pradėtas po didelį atgarsį turėjusios Kauno policijos operacijos Jonavos gatvėje minint pernykštę Angelų sargų dieną. Tada sulaikyto BMW vairuotojui prisipažinus, kad rastus narkotikus jis įsigijo savo reikmėms, ir prašant jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal žmonos laidavimą, prieš kelias dienas teismas tai palaimino.

Artimiausi metai – po padidinimo stiklu

Tačiau po minėtos policijos operacijos pradėtas ikiteisminis tyrimas, atleidžiant prie BMW vairo tada sulaikytą Karolį Tautkų nuo baudžiamosios atsakomybės, nutrauktas tik dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. K.Tautkus prisipažino įsigijęs jo automobilyje rastus baltos spalvos miltelius, kurie, anot ekspertų, yra narkotinė medžiaga amfetaminas, savo reikmėms. Esą iš nepažįstamo asmens Palangoje. Ir teigė, kad gailisi dėl šio savo poelgio.

Anot teisėsaugininkų, tenkinti su narkotikais įkliuvusio K.Tautkaus prašymą atleisti jį dėl to nuo baudžiamosios atsakomybės pagal sutuoktinės laidavimą buvo visos įstatymuose numatytos sąlygos. Dėl ko su tokiu nutarimu buvo kreiptasi į Kauno apylinkės teismą. Ir jo teisėja Larisa Tamulionienė liepos 2-ąją šį prokuroro nutarimą patvirtino, atleisdama K.Tautkų nuo baudžiamosios atsakomybės dėl neteisėto disponavimo narkotikais pagal žmonos laidavimą vieneriems metams ir be jokio užstato. O tai reiškia, kad iki kitos liepos K.Tautkus neturi teisės dar kartą panašiai paslysti. Nes bus nubaustas dvigubai – ir už šį, ir už naują nusižengimą.

Viena mįslė liko neįminta

Tačiau iš nutraukto ikiteisminio tyrimo, pradėto K.Tautkaus atžvilgiu po jo sulaikymo, į atskirą išskirta jo dalis dėl neteisėto disponavimo ginklais ar šaudmenimis.

Nors nustatyta, kad visi šoviniai, rasti K.Tautkaus automobilyje bei oficialioje gyvenamoje vietoje Jonavos rajone, kaip ir ten rasti du pistoletai ir revolveris, buvo laikomi legaliai, liko neįminta užtaisyto lygiavamzdžio šautuvo, aptikto už K.Tautkaus mamai priklausančio namo Jonavos gatvėje tvoros, mįslė.

K.Tautkus neigė bet kokias sąsajas su šiuo policijos radiniu.

Esą tuo metu, kai pareigūnai aptiko šį ginklą, jis buvo sulaikytas ir sėdėjo policijos automobilyje. O paskirta ekspertizė paneigti šio K.Tautkaus teiginio nepadėjo. Todėl ikiteisminis tyrimas dėl to, kam priklausė šis ginklas, tęsiamas.

Kai kas nutylėta

Kaip jau rašyta, šis įvykis atkreipė portalo kauno.diena.lt skaitytojų dėmesį dėl labai gausių į jį reagavusių policijos pajėgų. Tik kitą dieną policijos suvestinėse buvo pranešta, kad automobilyje „BMW X5“, kurio vairuotojas K.Tautkus yra sulaikytas, rastas polietileninis maišelis su baltos spalvos milteliais, plastikinis indelis su 28 mėlynos spalvos tabletėmis, pistoletas „Glock 19“ ir 37 šoviniai. Kol kas aišku tik, kad minėtas pistoletas 35-erių K.Tautkui išduotas legaliai. Visi kiti radiniai perduoti ekspertams.

Suvestinėse buvo pranešta ir apie šios operacijos tęsinį Jonavos rajono Gumbiškių kaime esančioje oficialioje K.Tautkaus gyvenamoje vietoje. Ten rasti ir paimti dar du ginklai: revolveris „Arminus HW3“ bei pistoletas „ČZ 2075 RAMI“ ir 1473 įvairaus kalibro šoviniai. Šie ginklai K.Tautkui taip pat išduoti legaliai. O, ar legaliai buvo laikomi ir visi rasti šoviniai, taip pat atsakys ekspertai.

Nors policija vėliau pakartotinai grįžo į Jonavos gatvę, ką įamžino ir portalo kauno.diena.lt fotografas, žiniasklaidai skirtose suvestinėse apie jokius kitus jos radinius ten nepranešta. Bet portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti, kad už vieno įvažiavime į šią gatvę esančio namo, kuris oficialiai priklauso K.Tautkaus mamai, tvoros – krūmuose pareigūnai aptiko užtaisytą lygiavamzdį šautuvą.

Apsimelavo viešai

K.Tautkaus brolis Henrikas Tautkus, kuris, kaip galima matyti iš oficialiai pateikiamos informacijos internete, yra vienas iš restorano „Floros simfonija“ įkūrėjų, tada žiniasklaidai teigė, esą policija sulaikė nekaltą žmogų. Jo brolis – verslininkas ir tai, kas rasta šio automobilyje, nėra narkotikai.

Tačiau K.Tautkaus BMW rastus miltelius ir tabletes tyrę Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro ekspertai konstatavo, kad milteliai – nedidelis kiekis (0,135 g) amfetamino.

Neteisėtas disponavimas minėtu kiekiu šios narkotinės medžiagos be tikslo ją platinti yra ne nusikaltimas, o baudžiamasis nusižengimas. Tačiau ir už jį gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, bauda arba areštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanui

Antanui portretas
Drįsiu paprieštaraut. Ne teist reikia tuos kurie vartoja narkotikus, o gydyti. Žmogus pats to nesuprasdamas kenčia ir kitus kankina, artimus. Kada valdžia tai supras, ne baus, o leis atsistot ant kojų. Aišku gydymas turi būt griežtas, bet nereikia teisti tų, kurie vartoja, jei neplatina

antanas

antanas portretas
Šaunuoliai advokatai, o bylas galimai kelti reikėtų policijos paregūnams už perteklinį reiklumą... Tokios rūšies baudžiamosiose bylose siūlau paminėti advokatų pavardes, kad kiti įkliuvę su narkotikais, žinotų į kokį advokatą kreiptis. Už kokią sumą advokatas apgina narkomano bylą, viešinti nebūtina...

antanas

antanas portretas
Įdomu, kad ledimus ne vienam ginklui laikyti duoda tik tiems, kuri savo reikmėms vartoja ir kaupia natkotikų atsargas? Ir dar, ar būna atvejų, kai preigūnai per kratas randa narkotikų ir jo savininkas prisipažintų, iš ko pirkęs? Manau, kad už melavimą, nežinant iš ko pirko narkotikus, turėtų būti sunkinanti aplinkybė ir bausmė tūrėtų būti didesnė. Ir dar dėl nsrkotikų rastų kiekių - ar pareigūnai visada jį nurodo nesumažindami? Manau, kad buvusio Šiaulių VPK metų policininko T. Ruchtino metodika galimai praktikuojama ir kituose VPK?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių