Galimo rekordinio kyšio byla: ar įtariamasis jį paėmus sutiks už grotų ir Velykas?

Ikiteisminiam tyrimui dėl galimos korupcijos Kauno miesto savivaldybėje vadovaujantis prokuroras kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl rekordinio Lietuvoje kyšio paėmimu įtariamo Viliaus Šiliausko, po šio skandalo nušalinto nuo administracijos direktoriaus pareigų, suėmimo pratęsimo. Šiandien pranešta, kad V.Šiliauskas, kaip nustatė teisėsaugininkai, buvo nusitaikęs į dar vieną iškalbingą rekordą.

Kaip jau rašyta, kovo 10-ąją šis teismas leido suimti V.Šiliauską, įtariamą paėmus iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno 140 tūkst. eurų kyšį, dešimčiai dienų. Nors po to, kai paaiškėjo, kad V.Šiliauskas tos pačios kovo 10-osios rytą, turėdamas bilietus tik į vieną pusę, rengėsi išskristi su šeima į Tenerifę, prašyta jam taikyti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Kaip ir J.Kriaučiūnui, kurį Kauno apylinkės teismas paliko laisvėje už 50 tūkst. eurų užstatą, skirdamas trijų mėnesių intensyvią priežiūrą apykojės pagalba bei uždrausdamas bendrauti su V.Šiliausku ir išvykti už Lietuvos ribų.

Nei viena iš minėtų teismo nutarčių apskųsta nebuvo, todėl V.Šiliausko suėmimo terminas baigiasi jau šį penktadienį.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, šiandien kreiptasi į teismą su prašymu pratęsti šio įtariamojo kyšininkavimu suėmimą dar dviem mėnesiams. Nors jokių naujų įtarimų, nepaisant to, kad atsirado, kaip teigta, asmenų, atsiliepusių į kvietimą pasidalyti su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ją galinčia sudominti informacija, V.Šiliauskui nėra pareikšta. Tik patikslintas ankstesnis įtarimas, sukonkretinant galimai paimto kyšio sumą.

Nepadaugėjo šioje byloje ir įtariamųjų. Tačiau šį ikiteisminį tyrimą atliekanti STT šiandien feisbuke pranešė, kad jam vadovaujantis prokuroras areštavo apie 170 nekilnojamojo turto objektų, priklausančių kyšininkavimu įtariamam V.Šiliauskui. O bendra šiuo metu areštuoto įtariamųjų turto rinkos vertė – septynženklė. Visas jis - Lietuvoje. Areštuota ir penkiolika J.Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

V.Šiliauskas, kurį vakar bandyta apklausti pakartotinai, bet jis, portalo kauno.diena.lt duomenimis, pasinaudojo teise neduoti parodymų, į šiandieninį teismo posėdį dėl jo suėmimo pratęsimo atvežtas nebus.

Šis posėdis numatytas 15.30 val. Prokuroro prašymą dėl V.Šiliausko suėmimo pratęsimo nagrinės ta pati teisėja, kurios jau buvo prašyta suimti jį trims mėnesiams. Tačiau tada šis prašymas tenkintas tik iš dalies, suimant V.Šiliauską dešimčiai dienų.   

Kaip jau rašyta, remiantis oficialiu prokuratūros pranešimu po V.Šiliausko ir J.Kriaučiūno sulaikymo kovo 9-ąją, pirmasis galimai priėmė iš „Autokaustos“ vadovo kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant. Su kokiu iš daugumos pastaruoju metu „Autokaustos“ Kaune vykdomu projektu šis kyšis susijęs, nekomentuojama. Tepasakyta, kad šis projektas jau vykdomas.

Minėti 140 tūkst. eurų, kuriuos, teisėsaugininkų duomenimis, naktį iš kovo 8-osios į 9-ąją V.Šiliauskas priėmė iš J.Kriaučiūno per judviejų susitikimą vidurnaktį, po net šešiolika valandų trukusių kratų, kurias atliko apie dešimt STT pareigūnų, buvo aptikti V.Šiliausko namuose – sunkiai rastose slėptuvėse.

STT nuotr.

Jeigu Kauno apylinkės teismas netenkins prokuroro prašymo pratęsti V.Šiliausko suėmimą, jis turėtų iki penktadienio vidurnakčio būti paleistas į laisvę. Tačiau prieš tai prokuroras dar turėtų papildomai kreiptis į teismą dėl kitų kardomųjų priemonių – intensyvios priežiūros apykojės pagalba arba namų arešto skyrimo. Ir šiame teismo posėdyje V.Šiliauskas jau turėtų dalyvauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jOANA

jOANA  portretas
Tiesio stebėtini tie lietviai taip myli tuos konservinius kad viska pagal senio ir grybės komanda daro Matyt nori kad rusas i lietuva ateitu nesugiaba patylėti o kiša savo subines kur nereikia

Rasa

Rasa portretas
Tokie valentinai kaip ir grybė nori karo arba visiškas debilas yra

natalija TO VALENTINAS

natalija  TO VALENTINAS  portretas
GAL TU ŽMOGELI GERIAU LIETUVOS ŽMONĖM PASIRUPINK PASIDOMĖK KIEK I GATVE IŠMETAMU NET SU 4 VAIKAIS SUSIRUPINAI CHACHOLAIS RUPINTOJĖLIAU GAL PINIGĖLIU NUSIUSK GINKLAM NUSIPIRKTI KAD KARAS NESIBAIGTU
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių