Judriame Kauno prospekte užfiksuota drąsi dama su šuneliu sukėlė diskusijų audrą

  • Teksto dydis:

Eiti ne per pėsčiųjų perėją – pavojinga. Toks elgesys ne tik gali kainuoti gyvybę. Tačiau, regis, kai kuriems pėstiesiems tai – nė motais. Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame moteris, vedanti greta savęs keturkojį, tartum bebaimė nardo tarp automobilių Kaune, judriame Karaliaus Mindaugo prospekte.

Socialinio tinklalapio „Facebook“ grupėje „Reidas TV“ penktadienį patalpinta vaizdo medžiaga su prierašu: „Sveikas gyvas, gimtas Kaune. Karaliaus Mindaugo prospekte – dama su šuneliu“.

Įraše matyti, kad moteris, ant vieno peties užsidėjusi masyvią rankinę, o kitoje rankoje laikanti pavadėlį, nes greta eina šuo, kerta judrų prospektą neleistinoje vietoje. Iš pradžių ji įveikia vieną važiuojamosios kelio dalies atkarpą, stabteli ant skiriamosios juostos, apsidairo, o po to įveikia ir antrąją pusę atstumo, nors minėtame prospekte pro šalį zvimbte zvimbia transporto priemonės.

Toks moters elgesys pakurstė internautų aistras. „Turbūt dar nebuvo mašinos „perskridus“, o gal ir buvo, tik ne stipriai“, – kritikos strėlę į pėsčiosios pusę paleido prie vaizdo įrašo komentavęs Ugnius. „Savižudė“, – nedaugžodžiavo Dominykas.


„Reidas TV“ vaizdo įrašas

Tuo tarpu Žilvinas stojo ginti drąsa pasikausčiusią moterį. „Pastovėjo, palaukė abu su šuneliu, kol eismas aprimo ir perėjo... Žinoma, nėra labai gerai, kai ne per pėstiesiems skirtą vietą ėjo, bet niekam nemaišė, po ratais nepuolė, avarinės situacijos nesukėlė...“ – rašė jis.

Tačiau netrukus sulaukė prieštaringų komentarų atakos: „Nieko tokio – judrioje šešių juostų gatvėje su šuneliu. Niekam nemaišo“, – sarkastiškai tarstelėjo Mindaugas. „Jei nebūtų šuns, tegul vaikštinėja, jei nemąsto ir apleido savisaugos jausmas, bet šunelis nekaltas, kad šeimininkė – kvaila...“, – pridūrė Karolis.

Žinoma, nėra labai gerai, kai ne per pėstiesiems skirtą vietą ėjo, bet niekam nemaišė, po ratais nepuolė, avarinės situacijos nesukėlė...

„O šitame vaizdo įraše ar matėsi, kad būtų pamaišę kam nors? Yra tikrai baisesnių variantų nei šis“, – nuomonės nekeitė Žilvinas. 

„O, kad dviratininkas važiuoja prieš eismą, tai niekam netrukdo“, – įsisiūbavusias aistras pastebėjęs kitą nusižengusį eismo dalyvį bandė nutraukti Laurynas.

„Nežinau šitos vietos, bet jei aplink nebuvo perėjos, taisyklių nepažeidė“, – pateisinti pėsčiąją mėgino Aida. „O kas čia tokio? Labai teisingai viską daro – remiantis Kelių eismo taisyklėmis, pereini iki vidurio, palauki ir toliau eini“, – pridūrė Ignas.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 428 straipsnyje rašoma, kad važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama, dviračius vairuojančių asmenų, pėsčiųjų, vadeliotojų ir kitų asmenų, kurie naudojasi keliais, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, eismo tvarkos automagistralėse nesilaikymas, Kelių eismo taisyklėse (KET) pėstiesiems, dviračių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 20 iki 40 eurų.

O šio straipsnio 1 dalyje nurodytų asmenų padarytas KET pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją (t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai pakeisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitų veiksmų savo ar kitų asmenų saugumui užtikrinti), užtraukia baudą nuo 30 iki 50 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažeidimui

Pažeidimui portretas
Tai kad nieko nepažeidė

Gintaras

Gintaras portretas
1. Kas per genijus nežino, kaip filmuoti horizontaliai. 2. Kaip nusprendėte, kad neleistinoje vietoje? Arti buvo perėja?

Pažeidimas

Pažeidimas portretas
Gaila šunelio, jam didelis stresas, kur žiūri gyvūnų globos draugija, o moters elgesys neadekvatus, tokias pažeidėjas reikia bausti pagal taisykles.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių