Būna ir taip: pareigūnus apkaltino smurtu, o paaiškėjo, kad mušeika – apsaugininkas

  • Teksto dydis:

Informacija, kad prieš asmenį smurtavo pareigūnai, ikiteisminio tyrimo metu nepasitvirtino, o nustačius tikrąjį kaltininką ir jam susitaikius su nukentėjusiuoju, tyrimas buvo nutrauktas.

2019 rugsėjo 10 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo. Tyrimas buvo pradėtas gavus piliečio (gim. 1972 m.) skundą, kuriame jis kaltino Kauno apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnus dėl panaudotos perteklinės jėgos sulaikymo metu bare, dėl ko jam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Ikiteisminio tyrimo metu, atliktus begalę procesinių veiksmų, buvo apgintas policijos pareigūno vardas ir nustatytas tikrasis kaltininkas. Tai vienos iš Kauno apsaugos tarnybų darbuotojas (1977 m.), tuo metu dirbęs bare. Jam pareikštas įtarimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. 

Apsaugos darbuotojas savo kaltę pripažino, nuoširdžiai galėjosi bei susitaikė su nukentėjusiuoju, todėl ikiteisminis tyrimas nukentėjusiojo prašymu buvo nutrauktas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius.

Imuniteto padalinių pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vienas iš jų prioritetinių tikslų yra ginti policijos pareigūno garbę ir orumą bei vykdyti policijos pareigūnų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų policijos pareigūno darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikinimai

sveikinimai portretas
gerai ,kad yrode nekaltuma.Daugialis zmoniu neskiria kas apsauga kas policija, visi uniformuoti, daznai visi su liemenem ,zmonem vienodi atrodo tie ar tie.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių