Atsargiai! Kaune gatvėse – nauja tiksinti bomba

Kauno teisėsaugininkai susidūrė su dar viena sunkiai sprendžiama problema – neblaiviu gatvėmis lakstančiu kelių chuliganu. Jis nieko nepasimokė iš ankstesnio savo teistumo, kai dėl jo kaltės vienas žmogus žuvo, kitas liko neįgalus, dar du sužeisti lengviau.

Pastarąjį kartą – rugsėjo 19-osios naktį – 31-erių A.Z., šiuo metu gyvenantis Vilijampolėje, buvo sulaikytas pačiame Kauno centre, Žemaičių gatvėje, vairuojantis automobilį "Opel", būdamas sunkaus girtumo – 4 prom. alkoholio.

Tačiau dar labiau šokiravo tai, kad A.Z. taip elgėsi, kol laukė bausmės už panašų nusikaltimą, įvykdytą vos prieš mėnesį. Rugpjūčio pradžioje jis buvo sulaikytas neblaivus prie BMW vairo netoli savo namų Raudondvario plente. Tik tada "lengviau" apgirtęs – 3 prom.

BMW sulaikius policijai, kurios pareigūnai iškėlė A.Z. bylą dėl vairavimo neblaiviam, jis ir įsigijo minėtą opelį, prie kurio vairo nutvertas dar girtesnis.

Nors, kažin, ar reikia tuo stebėtis, turint galvoje pirmąjį A.Z. teistumą prieš devynerius metus. Tada Radviliškio, kuriame jis tuo metu gyveno, teismas skyrė A.Z. pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę už tragiškas pasekmes turėjusį eismo įvykį, kurį šis kelių chuliganas taip pat sukėlė, būdamas neblaivus. 2008-ųjų kovą jis atsitrenkė į kitą automobilį, kuris nuo gauto smūgio palindo po trečiuoju. Šio eismo įvykio metu vienas žmogus žuvo, kitas liko neįgalus, trečias sužalotas nesunkiai, ketvirtas nežymiai.

Nepaisant šios tragedijos ir už ją skirtos bausmės, A.Z. ir toliau lakstė neblaivus Radviliškio gatvėmis. Prieš metus vietinis teismas už tai, kad jis vairavo, būdamas girtesnis negu pusantros promilės alkoholio, skyrė A.Z. daugiau kaip 2 200 eurų baudą, po kurios jis pradėjo vaidentis Kaune.

Pirmą kartą Kauno teisėsaugininkai susidūrė su A.Z. šiemet gegužę – dėl jo smurto prieš žmoną. Už tai buvo skirtas 45 parų areštas. O paskui jis pradėjo lakstyti neblaivus ir Kauno gatvėmis.

Nutvertas tokios būklės vairuojantis BMW, vyras teisinosi esą vežęs medikams staiga sunegalavusią žmoną. Baudžiamoji byla dėl šio nusikaltimo jau išnagrinėta Kauno apylinkės teisme. Nuosprendį joje ketinama skelbti dar šį mėnesį.

Kaltinimą joje palaikęs prokuroras pasiūlė A.Z. pusės metų laisvės atėmimo bausmę, konfiskuojant ir nusikaltimo įrankiu tapusį BMW.

Už vairavimą esant girtesniam negu pusantros prom. alkoholio, gresia laisvės atėmimas tik iki vienerių metų. Dėl ko siūlyti A.Z., pripažinusiam teisme savo kaltę ir tikinusiam, kad nuoširdžiai gailisi, didesnę bausmę už gresiančios vidurkį nebuvo galimybės.

Šio nuosprendžio A.Z. laukia laisvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UFFO

UFFO portretas
jei teisesauga yra neigali kuo pades 0.3 promiles sioje byloje?? susiprotes ir nebevaziuos??? ar izoliuot alkoholika visam laikui? nes jau nebepataisomas

nejuokinga

nejuokinga portretas
Musu teisesauga-supuvusi iki saknu...visa konstitucini teisma,auksciausiaji ir t.t sudaro sovietine teise studijave tipai,veliau ,Istojus i Es,automatiskai is vakaru teises ir musuose dar galiojusio sovietinio kodekso padare miksa...nesuprasdami,kad postsovietine ir vakaru visuomenes skiriasi kaip diena nuo nakties. Todel dabar uz zoles suktine pacukas is karto gauna kelis metus, sis debilas uz uzmusta ir suzalotus kelis-simboline bausme,korupcionieriai,kysininkai ,aferistai metu metus bylinejasiir isbrenda sausi.Tai atrodo kaip musu teisesaugininku tycine veikla,siekiant pakirsti pastikejima teisine valstybe ir teisingumu.Teisesauga musu visuomeneje ivardijama,kaip korumpuociausia,zuvis puva nuo galvos.

Vladas .Kaunas.

Vladas .Kaunas. portretas
Na beprotis turetu buti durnyne gal?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių