200 svarų nuo bausmės neišgelbėjo

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas 6,5 tūkst. litų antradienį pinigine bauda nubaudė jaunuolį, kuris dieną prieš tai buvo sulaikytas su narkotikais ir, siūlydamas kyšį policininkams, bandė išvengti atsakomybės.

Pirmadienį apie 19.10 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės mobilaus būrio pareigūnai, patruliuodami Kaune, Vokiečių g. pastebėjo stovintį automobilį „VW Golf“, kuriame sėdėjo keturi jaunuoliai.

Pasak policijos pranešimo, jaunuoliai pamatę pareigūnų automobilį akivaizdžiai pasimetė, pradėjo muistytis, todėl pareigūnai patikrino minėtus jaunuolius ir automobilį. Automobilyje jautėsi stiprus kanapių kvapas, pareigūnams kilo įtarimas, kad jaunuoliai ką tik vartojo narkotines medžiagas. Jaunuoliai patys pripažino, kad ką tik vartojo narkotinių medžiagų-kanapių ir jų dalių.

Automobilio vairuotojas 19-metis E.L., pakviestas į tarnybinį automobilį, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už narkotinių medžiagų vartojimą, pareigūnams davė 200 Didžiosios Britanijos svarų kyšį - apie 867 litus.

Dėl papirkimo Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę.

Antradienį, dar nepraėjus 24 valandoms po nusikalstamos veikos padarymo, pagreitinto proceso tvarka E.L. buvo nuteistas. Teismas jam skyrė 50 MGL dydžio baudą.


Šiame straipsnyje: svaraikyšispolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių