Žiniasklaida: Kaune veikianti „Run Engineering“ tiekė įrangą Krymo jėgainių statytojams

  • Teksto dydis:

Lietuvoje surinkta vandens filtravimo įranga galėjo atsidurti Kryme pastatytose jėgainėse, rodo LRT Tyrimų skyriaus ir antikorupcijos projekto „Scanner project“ surinkti duomenys.

Nors 2018 metų pabaigoje Kaune, laisvojoje ekonominėje zonoje veikiančiai bendrovei „Run Engineering“ atsisakyta išduoti eksporto licenciją dvejopos paskirties, t.y. naudojamoms tiek civiliniams, tiek kariniams tikslams, prekėms, kaip rašo portalas lrt.lt, ši 16 darbuotojų turinti įmonė sėkmingai eksportavo produkciją į Rusijos bendrovę „Voronež Akva“, kuri nuo 2016-ųjų statė Krymo Taurijos ir Balaklavos elektrines.

Pati „Voronež Akva“ nurodo, kad jos projektavimo biuras yra būtent Lietuvoje, Kaune veikiančioje gamykloje.

Kelios dienos iki sprendimo atsisakyti išduoti licenciją „Run Engineering“ į Rusiją eksportavo vokiškas įmonės „Inge GmbH“, priklausančios amerikiečių gamintojui „DuPont“, membranas, kurioms taikomas specialus Europos Sąjungos režimas, įtariant, kad šios gali atsidurti okupuotame Kryme.

Lietuvoje „Run Engineering“ veikia laisvojoje ekonominėje zonoje, todėl naudojasi mokesčių lengvatomis. Įmonės vadovas Povilas Medekša pripažįsta, kad Kaunas pasirinktas dėl patogios geografinės padėties eksportui į Rusiją. Lietuviška bendrovė Kaune projektuoja ir surinkinėja įrangą iš europietiškų detalių.

„Run Engineering“  anksčiau buvo žinoma kaip „Runtech“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
1. Lietuva taip gerai , kaip dabar gyvena , dar nebuvo niekada. Mes pasiekę daugiau kaip 80 procentų ES šalių pragyvenimo vidurkį. 2. Nuo pat šalies Nepriklausomybės atgavimo , mus vis gasdina apie bankrotus , kritimą ir pan . , jei neprekiausim su okupantu. Kadais prekyba su Rusija buvo 80, vėliau virš 60, virš 40, dabar apie 10 procentų...ir "vis neturim kur prekių dėti ir bankrutuojam", ane, liurbiai? Gal tiems beraščiams , neapsišvietusiems kremliniams-vatiniams , geriau reikštis uždaruose klubuose, kad jau taip žemai kritę , dar savęs nejuodintų, o kitų nejuokintų ?

>Cha

>Cha portretas
Iš putino chlapčiuko ką kitą galima išgirsti ? Juk ne veltui visame Pasaulyje tik kokios penkios atsilikusios , mažos šalys pripažino tai . Ir tai , kai kurios iš jų, po finansinės "injekcijos"...Tad patylėk , liurbi kremlini, ne trolinęs čia.

kaunietis

kaunietis portretas
Negarbingi verslinYkai. Gėda.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių