Žiemos pramogos ant ledo – ne tik su pačiūžomis, bet ir dviračiais

Nepabūgę žvarbaus, šalto oro ant užšalusių vandens telkinių sekmadienį pramogavo šimtai kauniečių. Ankstyvą rytą poledinės žūklės gerbėjus ant Kauno marių bei Lampėdžių ežero ledo pakeitė šeimos su vaikais ir aktyvus jaunimas.

Ant užšalusių Kauno marių žmonės ne tik vaikščiojo, lakstė, o mažieji trupino pakrantės ledą. Daugelis važinėjosi rogutėmis, čiuožinėjo pačiūžomis ir net mėgavosi ekstremaliais pojūčiais ant ledo su dviračiais.

"Be dygliuotų padangų važiuoti nepavyktų, – trumpo atokvėpio metu atrėmęs MTB dviratį į prieplaukos namelį kalbėjo Arvydas Kašiuba, mėgaudamasis karšta arbata iš termoso. – Nepamenu jau žiemos, kad čia būtų toks plikas ledas. Todėl važiuoti reikia atsargiai, turėti įgūdžių, nes ant tokio ledo nelengva suvaldyti dviratį. Patariu turėti geras padangas su spygliais, jų nepripūsti maksimaliai, nestabdyti galiniais stabdžiais, nes dviratis slys iš po kojų. O po to telieka mėgautis dideliu malonumu, nors toks plikas ledas geriau tinkamas pačiūžoms".

Julius ir Ieva ant marių ledo sekmadienį apsilankė neatsitiktinai: lygiai prieš metus jaunas vyras šioje vietoje savo mylimajai pasipiršo.
Evaldas su Gediminu dviračiais su kuprinėmis ant pečių ant marių surengė keliolikos kilometrų kelionę: vyrukai pavažiuodavo, išgerdavo arbatos, pafotografuodavo ir vėl su dviračiais leidosi į kelionę.

Dešimtys žmonių pramogavo ir ant užšalusio Lampėdžių ežero. Vieni šliužinėjo rogutėmis ant ledo, kiti – čia pat nuo kalniuko, treti čiuožinėjo, žaidė gaudynių, buvo bandžiusių ir įkinkyti jėgos aitvarus.

"Tegul miršta bacilos, o mes pasidžiaugsime tikra žiema, kurios pasiilgome", – šypsojosi 32 metų verslininkas Tadas su mylimąja Raimonda.

Paklausti, ar jiems ne šalta, kiti kauniečiai nusišypsojo.

"Mažiau dejuokime, kad šalta, niūru. Reikia šiltų drabužių, karštos arbatos ir pozityvaus mąstymo, – žiemos malonumais džiaugėsi ir kaunietis Edgaras, kuris ant ledo žaidė kartu su žmona Vilija, šešerių metų sūnumi Luku bei penkerių metų dukrele Lukrecija. – Reikia džiaugtis, kad turime visus keturis metų laikus ir nepavydėkime šilumos tropinių šalių gyventojams, neužmirškime, kad mes nesulaukiame cunamių, kaip Filipinuose, žemės drebėjimų kaip Japonijoje, neturime milžiniškų potvynių, nuošliaužų ir mūsų nekamuoja alinantis karštis ištisus metus".



NAUJAUSI KOMENTARAI

dviraciu

dviraciu portretas
Is tiesu sipuotomis padangomis dviratis ant ledo neitiketinai stabilus ! Pabandykit ir jus - apaksit!

Kristė

Kristė portretas
Labai smagiai šiandien praleidome laiką ant Kauno marių.

Dziuba

Dziuba portretas
pritariu. labai pasiilgau Kauno, zmoniu, tikros ziemos, sekmes, laikykites, linkejimai is Londono pliurzos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių