Židinys Kaune plečiasi: dar du sergantys, ieškomi atostogaujantys darbuotojai

  • Teksto dydis:

Aiškėja, kad koronaviruso židinys „Hegelmann Transporte“ vis dar plečiasi. Ištyrus didžiausios rizikos kontaktus su susirgusiaisiais 17 uzbekų vėliau nustatyta ir daugiau užsikrėtimo atvejų. Tačiau bėda, kad net ne visus darbuotojus pavyksta rasti.

Nacionalonio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė šeštadienio rytą sakė, kad minimoje įmonėje Kaune vakar ir šiandien nustatyta dar po vieną susirgimą Covid-19.

LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ ji taip pat nurodė, kad šiuo metu ieškoma atostogaujančių bendrovės darbuotojų, kurie irgi gali būti užsikrėtę. Rasti šeši atostogaujantys darbuotojai, dviejų koronaviruso tyrimo rezultatas – teigiamas.

Anksčiau vedėja yra minėjusi, kad bent kelių uzbekų nespėta ištirti ir izoliuoti, iki paaiškės rezultatai, nes jie jau buvo išvykę į reisą po ES šalis.

Vakar portalas kauno.diena.lt paskelbė apie sąlygas, kokiomis, kaip tvirtino buvęs „Hegelmann Transporte“ tolimųjų reisų vairuotojas, tenka gyventi vairuotojams. Jie apgyvendinti, kaip nufilmuota vyro pateiktame vaizdo įraše, po aštuonis nedideliuose kambariuose. Tad nenuostabu, teigė vyras, kad koronavirusas tarp uzbekų išplito tokiu mastu. Tačiau NVSC atstovai mano, kad visi 17 susirgusiųjų jau atvyko užsikrėtę.

Visi jie šiuo metu izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje. Kai kurie sergantieji iš pradžių nepatikėjo, kad jie serga ir nenorėjo būti izoliuojami.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bikite tuos karviu virusus skelbti nusibodote.jums reikia kad gamta padarytu zemeje tvarka.nereikes ieskoti karvių virusu

To zidinys

To zidinys portretas
Hegelman kompanijos savininkai yra suruseje Kazachstano vokieciai, grize i savo istorine tevyne Vokietija ir ten ikure bendrove. Siaip virusas buvo iveztas is Uzbekistano.

Vytautas

Vytautas portretas
Vyriausias Kauno m. darbdavys yra V. Matijošaitis ir jo valdomos miesto biudžetinės įmonės ir įstaigos, išlaikomos Kauno m. visuomenės mokesčiukais.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių