Žaliakalnyje gyvenimui prikeltas dar vienas fontanėlis

  • Teksto dydis:

Šiais metais Kaune – tikras fontanų atgimimas. Sutvarkytas Laisvės alėjos fontanas, atgimė ir Kauko laiptų vandens srovės, praeivius džiugina ir naujai įrengtas fontanas Vienybės aikštėje. Tačiau pasirodo, jog tai – ne visos šių metų fontanų naujienos. Pranešama, kad Žaliakalnyje atgaivinta dar viena vandens čiurlenimo vieta.

Po beveik dvidešimties metų pertraukos, prie Žaliakalnio vandens rezervuaro 1939 m. skulptoriaus B. Pundziaus sukurtos „Vandens nešėjos“, vėl atgaivintas fontanėlis. Prie monumentalios, valstietiškos ir savo dydžiu įspūdingos skulptūros čiurlenantis vanduo buvo pačio autoriaus B.Pundziaus idėja.

Fontanėlio atgaivinimo idėja kilo po to, kai bendrovė „Kauno vandenys“ nusprendė prisidėti prie miesto gimtadienio, kuris bus minimas šį savaitgalį. Minint miesto gimtadienį bendrovės „Kauno vandenys“ vadovai mielai pritarė, kad šia proga įmonės kiemelyje gegužės 23 d. nuo 17 val. vyktų ir Kauno miesto simfoninio orkestro pasirodymas.

Pusvalandį truksiančiame koncerte bus atliekami W.A.Mocarto kūriniai kvartetui – fleitai, smuikui, altui ir violančelei. Unikalaus Vienos klasiko kūrinius atliks: Aušra Lukoševičiūtė (fleita), Darius Krapikas (smuikas), Rūta Balniūtė-Stasiulevičienė (altas), Virginijus Tamulis (violančelė). Šis koncertas tai yra ir tęstinė projekto „Kultūra į kiemus“ dalis.

Kadangi karantino pančiai dar nėra atlaisvinti iki galo, koncerte gali dalyvauti tik ribotas kiekis žmonių. Todėl norintys Aukštaičių g. 43 kiemelyje pasimėgauti orkestro skambesiu, turi užsiregistruoti.

Registruotis galima čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Smagu

IR VEL TAS PATS

IR VEL TAS PATS portretas
Šaunu!

o

o portretas
kodel nesutvarkomas kreves pr prie MAX fontanas juk reikia tik patvarkyt ir paleist jam jau virs 40m tuo paciu rasti vieta siuksliadeziu 3 konteineriams vidury saligatvio buvo jau pries 2m kreiptasi i SK bet dzin tai apie kokia /kultura/ kalba jei vadzia rupinasi tik savo kisene?...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių