Vos praėjusiais metais prie pėsčiųjų perėjos įrengta naujovė – jau neveikia

  • Teksto dydis:

Kauniečiai pastebėjo, jog ties Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvės sankryža esančiose pėsčiųjų perėjose neveikia LED apšvietimas, kuris buvo skirtas tiems žmonėms, kurie nuolat vaikšto įkišę nosis į telefonus.

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kauniečių pastebėjimai, jog jau kelias dienas neveikia eksperimentinės LED juostos. Jos buvo įrengtos tam, jog šaligatvyje ties perėja pėstiesiems praneštų, koks dega šviesoforo signalas. Anot idėjos iniciatorių, žaliai ar raudonai degančios LED juostos turėtų įspėti tuos pėsčiuosius, kurie negali pakelti galvų, pažiūrėti į šviesoforą, nes visą laiką yra nudelbę akis į išmaniuosius telefonus.

„Taip gyrėsi, kad čia bus naujovė Kaune, kad toks sprendimas padės užtikrinti eismo saugumą, tačiau jau kelintą dieną matau, kad juostos neveikia, tad ne visiems dabar aišku, kam jos prie perėjos iš viso reikalingos“, – apie išmaniąją perėjų stebėjimo sistemą savo pastebėjimais pasidalijo į redakciją parašęs kaunietis.

Redakcijos montažas

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kodėl ties Vytauto pr. ir Kęstučio g. sankryža neveikia LED juostos. Galbūt jos nepasiteisino ir miestas jas visai išmontuos?

„Juostos yra įrengtos 2018 metų pavasarį, nuo to laiko esame pakeitę keturias LED juostas. Pirmoji nustojo veikti po pusmečio. Neveikiančios LED juostos yra grąžintos gamintojams, kad nustatytų gedimo priežastis, nes produktas yra garantinis“, – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Jis teigė, jog šioje vietoje idėja perspėti pėsčiuosius apie tai, koks dega šviesoforo signalas, tikrai pasiteisino, tačiau pati technologija nėra tobula.

„Kaip pėstiesiems skirtos saugumo priemonės, LED juostos yra pasiteisinusios, tačiau kaip produktas – ne. Gamintojas informavo, kad spalio mėnesio gale gausime atnaujintą produktą su išspręstomis problemomis. Tokia eksperimentinė sistema yra įdiegta tik šioje perėjoje“, – portalui kauno.diena.lt pridūrė specialistas.


Šiame straipsnyje: pėstiejipėsčiųjų perėjaišmanusis įrenginysKauno perėjosLED juostosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aš tai vienai tokiai kvaišai su telefonu net specialiai bakstelėjau buferiu į šikną. Pašoko, apsidairė, po kokių penkių sekundžių susivokė, kad yra sankryžoje ir kad movė iš ten....vietoj tų šviečiančių juostų geriau pastatytų ambalą su lazda ar bizūnu...

Anonimas

Anonimas portretas
vagių kontora

jo

jo portretas
su matijošaikiška darbų kokybe, nestebina
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių