Apie naujovę prie Kauno perėjų: ji skirta tiems, kurie nosis įkišę į telefonus

  • Teksto dydis:

Besikeičiantis Kaunas, rodos, dar turi kuo nustebinti. Šiandien prie pačiame centre esančios pėsčiųjų perėjos atsirado naujovė.

„Tai pirmosios Kaune tokio tipo perėjos. Jeigu jos pasiteisins, sulauksime teigiamų atsiliepimų ir reakcijų, jas įrengsime ir kitur“, – apie Kęstučio gatvėje atsiradusį išmanųjį įrenginį portalui kauno.diena.lt sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Pasak Kauno savivaldybės atstovo, į grindinį sumontuotos atmosferos poveikiui atsparios LED juostelės skirtos pėstiesiems ir dviratininkams: „Jos ypač aktualios žmonėms, kurie vaikšto nosis įkišę į telefonus.“

P. Mačiulio žodžiais tariant, Olandijos ar Danijos miestuose panaši praktika yra pasiteisinusi, todėl manoma, kad Kaune ji taip pat gali būti naudinga.

Naujojo įrenginio veikimas gana paprastas – žybsinti juosta, kuri įrengta prie pat kelkraščio, ten, kur žmonės stovi laukdami tinkamo eiti šviesoforo signalo, keičia spalvą sulig šviesoforo signalų pasikeitimu. Todėl, kaip ir užsimena Kauno vicemeras, tai labai praktiškas metodas apie pasikeitusią spalvą informuoti nuleidusius galvas pėsčiuosius, neretai nė sekundei nesiskiriančius su savo išmaniuoju įrenginiu. Pasikeitusi juostos spalva informuos, kad jau galima žengti į važiuojamąją kelio dalį.  

Nepaisant šios naujovės visi pėstieji ir toliau raginami būti itin atidūs kelyje, laikytis ne tik Kelių eismo taisyklių, bet ir kiekvienu atveju, prieš žengiant į gatvę, įvertinti, ar tai daryti saugu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

samas

samas portretas
paskaičius komentarus, darosi aišku už ką vilniečiai niekina kauniečius. Juk galima neišsiduoti, patylėti.

mauras

mauras portretas
Bandau pasiulyti naujove..... Uz ejima per pereja esant raudonams sviesos signalui ivesti bankomata i kuri sumokejus mokesti galima butu praeiti pro pereja. Beto reikia irengti 2.5 m aukscio tvora su grotuotais besisukanciais rotaciniais vartais ,(KAIP VILNIAUS STOTIES TUALETE)imetei moneta - gali eiti .. nesvarbu ar dega raudona ar zalia. ...mokesti sumokejai...Puiki ideja ne tik kalbantiems mobiliakais , bet ir idiotams norintiems mirti... Puikus mokesciu surinkimas ir dar kvailesnis pasiulymas nei valdininku kaip isleisti pinigus.... BINGO! KAIP ISLEISTI PINIGUS! Liniuotos linijos ar taskeliai - visiems p.... jie turi mobiliaka.... eis per pereja net neatkreipe demesio.

Agnė

Agnė portretas
...nemanau, kad tai gera naujiena.Tai gal ir kelio ženklus pradėkim ant asfalto paišyt, tiems balvonams pataikaudami? Jau ir akių pakelt nebesugeba....fu....
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių