Vokiečius vaišino ir lietuvišku skilandžiu

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno rajone viešėjo vokiečių delegacija iš Bergštrasės apskrities. Tarp svečių iš Vokietijos – ne vienas, besididžiuojantis protėvių šaknimis Baltijos šalyse.

Nors grupė vokiečių Lietuvoje svečiavosi ne kartą, tačiau tik šiemet nusprendė artimiau susipažinti su Kauno rajonu. Šiam žingsniui įkvėpė jau keletą metų Bergštrasės apskritį ir Kauno rajoną siejanti šilta draugystė.

Svečius iš Vokietijos Raudondvario dvare pasitiko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, jo pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, mero patarėja Loreta Navakauskienė.

„Bendravimas yra pati didžiausia vertybė. Tokie susitikimai kaip šis tiesia gyvus tiltus tarp lietuvių ir vokiečių, leidžia geriau pažinti vieniems kitus“, - sveikindamas atvykusius svečius kalbėjo meras.

Delegacija iš Bergštrasės apskrities lankėsi Raudondvario pilyje, Kauno rajono muziejuje, dvaro kieme turėjo galimybę paskanauti lietuviško skilandžio, duonos, sūrio, pasiklausyti liaudiškos muzikos skambesio.

„Džiaugiamės galėdami būti čia, Kauno rajone, su kuriuo mūsų apskritį jungia artimas ryšys. Ši partnerystė mums yra išties svarbi“, - dėkodama už priėmimą sakė Baltijos šalių vokiečių draugijos Bergštrasės apskrityje pirmininkė Brigitte Sattler. Ji taip pat perdavė šilčiausius Bergštrasės apskrities viršininko Matthias Wilkes linkėjimus.

Vokiečiai Lietuvoje viešės iki rugpjūčio pradžios. Vizito metu jie ketina aplankyti gražiausius šalies kampelius, dar geriau susipažinti su šalies istorija ir kultūra.

Kauno rajono ir Bergštrasės apskrities bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta 2013 m. lapkritį Vokietijoje. Vieną svarbiausių postūmių regionų bendradarbiavimui davė Bergštrasės apskrityje veikianti Vasario 16-osios gimnazija ir aktyvi Vokietijos lietuvių bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sigis aš

sigis aš portretas
skilandis yra skilandis, kur jis būtų gamintas, o tikri vokiečiai jį tikrai "pažįsta" kaip ir bamptkucheną, kuris pas mus dar vadinamas šikočiu. Ponaičiams iš DMN inf. (ir kuodiel jie anonymai?) reikia pasižiūrėti vokiškų filmų apie prieškario ir karo metų gyvenimą "Vokiertijos kaime" (gal turit metų-dviejų senumo televizorių ir internetą tai greit rasite informaciją) ir aiškiai pamatys ir kiaulės skerdimą, ir jos kraujo gėrimą, ir dešrų darymą, ir kraujinės dešros kimšimą, ir skilandžio darymą,...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių