Kauno darželiuose vietos laukia pusantro tūkstančio vaikų

Ne visiems Kauno vaikams lemta patekti į darželį: savo eilės vis dar laukia apie pusantro tūkstančio ikimokyklinukų.

Ne visiems Kauno vaikams lemta patekti į darželį: savo eilės vis dar laukia apie pusantro tūkstančio ikimokyklinukų.

Kaune yra 71 lopšelis-darželis, 14 darželių ir keturios mokyklos-darželiai. Be to, šįmet pradėjo veikti Aleksandro Stulginskio daugiafunkcis centras, kuriame įkurtos keturios darželinukų grupės, dar kelios vaikų grupės atsirado Aleksandro Puškino gimnazijoje. Visas šias ikimokyklines įstaigas lanko 13 757 vaikai, nors darželiuose vietų buvo nustatyta mažiau – 12 505.

„Pasikeitus higienos normų reikalavimams, jeigu darželyje yra pakankamai ploto pastatyti papildomų lovelių vaikams, leidžiama praplėsti grupes. Taip darželiuose buvo įsteigta 1252 papildomų vietų darželinukams“, – portalui kaunodiena.lt aiškino Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Tradiciškai vienoje grupėje mokosi iki 20 vaikų, bet kai kurios grupės išplečiamos iki 23-ijų. Deja, net ir padidinus grupes, ne visi vaikai sėkmingai gauna vietą darželyje.

„Apie 1,5 tūkst. vaikų taip ir negavo vietos darželiuose. Dar 815 vaikų vietą kuriame nors darželyje norėtų gauti 2014-2016 metais“, – teigė A. Bagdonas.

Jis pripažino, kad situacija nėra gera, bet po truputį bandoma šią padėtį taisyti.

„Pastaruoju metu labai pradėjo tuštėti vidurinės ir pagrindinės mokyklose, todėl jų patalpose steigiamos naujos ikimokyklinukų grupės. Štai įkurtas A. Stulginskio daugiafunkcis centras, kuris dabar virto pusiau darželiu“, – pasakojo valdininkas.  

Iš viso šiemet atidarytos aštuonios naujos darželinukų grupės: kelios Aleksote, kitos – Šilainių, Dainavos mikrorajonuose.

„Jeigu pavyks gauti lėšų ir bus suremontuotos buvusio darželio, esančio Žukausko g. 31, patalpos, ten taip pat būtų galima įsteigti naujas grupes“, – vylėsi A. Bagdonas.

Pastebėta, kad kasmet mažamečių vaikų skaičius Kaune mažėja. Tam įtakos turi emigracija, taip pat nemažai šeimų keliasi gyventi į rajoną. „Dar 3-4 metai, ir problemos dėl vietų darželiuose nebeliks“, – įsitikinęs A. Bagdonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzz

zzzz portretas
ach ach ir iš kur tie vaikai imasi kai pusė LT jaunų žmonių jau emigravę, atrodo, kad dirbtinai pučiama problema, kažkam tai naudinga

Mama

Mama portretas
Is straipsnio galime spresti, kad to ir siekiama - sumazinti gimstamuma Lietuvoje. Daug akcentuojama apie Aleksandro Stulginskio daugiafunkci centra. Kazin ar pats gerbiamas vedejas noretu ten leisti savo vaika, anuka ar giminaiti, ten ne lopselinukams ar darzelinukams sukurta aplinka. Tai tik sprendimas statistikos pagerinimui.

Anonimas

Anonimas portretas
ABSURDISKAS STRAIPSNIS, VISIŠKAI NEATITINKANTIS REALYBĖS
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių